Viime tiistaina Mari oli taas meitä kouluttamassa tokoilun saloihin.

Katsottiin vähän jättävien treenaamista ja saatiin siihen vinkiksi hyvä harjoitus. Tarkoitus on siis yrittää estää koiraa tekemästä oikein. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin jo parissa viikossa se on auttanut ainakin Milalla seisomiseen - ei steppaile enää. Koira siis jätetään alkuun ilman seuraamista paikoilleen, ja sitten sitä vedetään hihnasta eri suuntiin. Sen pitäisi pyrkiä vastustamaan liikettä ja pysyä paikoillaan kevyestä vedosta huolimatta. Palkataan paikoillaan pysymisestä. Tätä treenailin Milan kanssa ensin ihan makoilussa ja istumisessa ja sitten myös seisomisessa. Jos liikuttaa jalkojaan (Milan kun pitäisi osata jo pysyä paikoillaan), käydään jalat siirtämässä oikeille paikoilleen. Tämä ei tietenkään ole se lähtötreeni, vaan koiran pitäisi jo jotenkin osata itse asento. Sitten otetaan pari seuraamisaskelta mukaan ja samalla kuin koiralle annetaan asentokäsky, sitä vedetään hihnasta eteenpäin - se tietää että pitää pysyä paikoillaan ja kun se oppii  vastustamaan eteenpäin vetävää liikettä, pitäisi pysähtymisestä tulla nopea ja edistämätön. Treenaillan ja katsotaan miten käy :)

Perusasentoon tuloon oli ilmestynyt jo kerran unohdettu ongelma - nimittäin hyppäys. Pomp pomp ja Mila tuli perusasentoon kättäni tökkien ja ylöspäin hyppien. Elikäs hieman taaksepäin mennään ja vahvistetaan jonkin aikaa jalkojen maassa pysymistä auttamalla kädellä.

Oikealle ja vasemmalle päin kääntymisiä katsottiin myös hieman ja sain neuvoja merkin treenaamiseen, Mila kun tahtoo mennä merkistä n. 1m takaviistoon.

Testattiin myös, osaako koira oikeasti sivulle-käskyn. Koira istumaan, itse parin metrin päähän sen eteen kasvot sitä päin ja silmät kiinni. Sitten "Sivu"-käsky (tai mikä nyt onkaan) ja katsotaan mitä koira tekee. Ensimmäisellä käskyllä Mila kävi maahan, mutta toisella tuli sivulle. Tällaisia harjoitteita on Milankin kanssa hyvä tehdä - keskittymistä ja tarkkuutta sille.

Tokoa treenailemme edelleen tässä vaiheessa tiineyttä, saa Mila vähän mielenvirkistystä ja aktivointia.