Eilen oli Mäkelän Mari (ei Maria) taas kaitsemassa meitä tokon parissa.

Sivulletulo oli ihan hyvällä mallilla, nyt aletaan pienentämään tulokaarta ja pidentämään tulomatkaa. Lisäksi aletaan treenata sivulletuloa 90 asteen kulmasta, minkä tarkoitus on parantaa takapään käyttöä vasemmalle kääntymisissäkin.

Maahanmenokin oli ok. Joskin Mila ensin ennakoi ja meni maahan jo ennen kuin ehdin sen viereen. Milalle noista ennakoinneista ja tarjoamisista aloitetaan homma uudestaan alusta. Makuuseen aletaan nyt treenata kestoa. Milahan kyllä pysyy maassa jos menen muualle vierestä, mutta se että seison vieressä mitään tekemättä saa Milan helposti tarjoamaan istumista tms.

Paikallaoloa aletaan harjoitella, oikeastan olen jo aloittanut istumisharjoitukset. Koiran olisi siis tarkoitus olla pyydetyssä asennossa (istu tai maahan toistaiseksi) vaikka sitä vetäisi hihnasta. Ja nyt pitäisi alkaa harjoitella myös sitä, että pääsen koiran taakse ja vaikka vedän sitä hihnasta taakse päin eikä se silti liikkuisi paikaltaan.

Seuraamistakin aletaan opettaa nyt ikäänkuin alusta. Alkuun sovelletulla imutustekniikalla, jossa koira alkuun pidetään hieman kauempana ohjaajasta käden avulla. Kädellä koira opetetaan pysymään etenemissuunnassa oikeassa paikassa. Vähitellen tuodaan koira sitten lähemmäs ohjaajaa. Kulkiessaan koira saa nakertaa namia kädestä, mutta kunnon palkkaus siitä kun se kulkee / ravaa nätisti jalat maassa eikä pompi.

Näitä treenailemme siis joululoman ajan.