Kävimme Milan kanssa kisaamassa 1.11. Hyvinkäällä JAU:n kisoissa kahden startin verran.

Tuomarina 1-luokissa oli Salme Mujunen.


 

Ensimmäinen rata oli melko suoraviivainen, rataa päästä päähän. Haastavimpina kohtina rataantutustuessa pidin keinulle tuloa – kovan vauhdin vuoksi ja kepeille menoa, koira kun putkesta tullessa ei nähnyt keppejä.

Kaikki meni oikeastaan hyvin. Keinulle jarrutin hieman suhisemalla, putkeen nro 14 jouduin vetämään aika voimakkaasti. Kepeille vein radan sisäpuolella, jarrutin Milaa hieman hyppyjen välissä, jolloin sen linja kääntyi paremmaksi kepeille. Leikkasin kepeillä takaa ja loppusuoran ohjasin ulkopuolella.

Nollahan se sieltä rapsahti, ensimmäinen sellainen – JEEEE! Ja melko mielettömällä ajalla -31! Ihanneaika tosin oli löysä, mutta Milan etenemä radalla oli 5,37 m/s, joten aika haipakkaa ollaan radalla menty. Maxi1:ssä yksi koirakko, Mia ja Win, saivat nopeamman ajan, -31,18, mutta nollista paras oli Milan tulos.

Tulos siis 0 / -31 / 5,37m/s / sij. 1/19

 

Toinen rata oli sama, toisinpäin käännettynä. Keinun jälkeinen hyppy vaihtui muuriksi, ja A:n jälkeen mentiin putken ”väärään” päähän.

Mila haki kepit alkusuoralta tosi hienosti, videolta ilahdutti vielä nähdä, että Mila selkeästi jarrutti vauhtiaan takapäällään ennen keppejä. Hienoa, ehkä tuo pikkulikka alkaa vähitellen hallitsemaan vauhtiaan. Jostain kumman syystä Mila sinkosi ensimmäisen suoran päässä putken väärään päähän ja siitä tuli hylly. Ehkä rintamasuuntani teki pienen käännöksen kohti sitä tai veto ei ollut yhtä voimakas kuin ekalla radalla. Tiedä häntä, mutta sinne se vilahti. Keinulle tultiin hienosti. Leikkasin muurilla takaa ja Mila tuli senkin jälkeen putken väärään päähän. Olisi pitänyt tajuta, että Mila ei näe putken päätä muurin läpi, eikä näin ollen voi lukittautua putkelle ennen muuria. Takaaleikkaus siinä kohtaa oli siis huono ratkaisu. Hylyn jälkeen maltoin kuitenkin ottaa A:n kontaktin loppuun asti, pysäytin Milan ja kehuin ennen jatkoa. Putken väärään päähän hirttämällä – toimi hyvin. Loppusuoralla ohjasin ulkokautta, mutta Mila silti sinkosi 3 hypyn jälkeen kohti keskikenttää. Näitä loppusuoria pitää siis treenata.

Tulos hyl.

 

Hyvää:

keppien hakeminen

keinuille tulo

kontaktit

 

Treenattavaa:

loppusuorat

putkille veto / ”väärät putken päät”