Tällä kertaa oli treeneissä erilaisia tekniikkapätkiä, joissa katsastettiin tämän hetkinen osaaminen.

Kepeillä Milan kanssa testattiin takaaleikkausta, sivuttaisetäisyyttä (kuinka kaukana minä uskallan ohjata ja mitä Mila kestää), loivahkossa ulkokulmassa kepeille menoa sekä keppien itsenäistä suorittamista (kuinka taakse voin jättäytyä ja miten se vaikuttaa pujotteluun).

Takaaleikkaus ok. Mila ei siitä häiriinny.

Sivuttaisetäisyys. Liikuin n. 2,5m päässä kepeistä. Varmasti olisi kauempaakin onnistunut, mutta hyvin toimi ainakin tuolla etäisyydellä.

Ulkokulma. En mennyt ohjaamaan Milaa keppien sisäänmenoon, vaan annoin Milan itse hakea kepit. Onnistui ihan hyvin.

Itsenäisyys kepeillä. En jättänyt odottavaa palkkaa, sillä halusin testata missä vaiheessa ollaan tämän treenaamisessa. Mila pujotteli loppuun asti vaikka jättäydyin reilusti taakse, eikä sen asento edes noussut pystyyn. Hieman se kuitenkin hidasti loppua kohti. Näitä kannattaa edelleen treenata odottavan palkan ja/tai lentävän pallon kera.

 

Hyppykuja.

Alun haparoinnin jälkeen Mila hoksasi vinojen hyppyjen muodostaman kujan hyvin ja haki hienosti oikeaa linjaa. Se kävi hyppyjen välissä vain kerran maassa suorittaen ne optimaalisesti. Erilaisia hyppylinjoja ja estelinjoja täytyy Milan kanssa harjoitella, jotta se oppisi paremmin suorittamaan hyppyjä eri suunnista ja kulmista sekä minusta poispäin että minua kohti yms.

 

Niistot

Kolmantena oli pieni radanpätkä jossa katsottiin niistoja (esteillä 3 ja 8). Niistot onnistui Milalla hyvin, mutta putkesta tultaessa 7-8 väli venyi tooodella pitkäksi. Samoin alussa sai olla tarkkana ettei 2-3 venynyt pitkäksi. Jaakotuksella 2-3 välin sai lyhyeksi, mutta jarruttamista on treenattava. Suhina on Milalla hyvä apukeino hallintaan.

 

Toisella puolella treenasin kontakteja niin että juoksin itse ohi. Keskityin myös siihen että kutsuin ensin pois kontaktilta ja vasta sitten liikuin. Kuumuessaan Mila meinaa tulla läpi kontaktista. Palkka satunnaisesti odottamassa. Vahvistusta pysähtymiselle on treenattava.