Leinosen Janita kävi vetämässä treenit lägiläisille ja me Milan kanssa pääsimme mukaan.

Rata oli suunnilleen tällainen:

 

 

2-hypylle harjoittelimme niistoa ja sainkin hyviä ohjeita sen treenaamiseen. Muutaman treenitoiston jälkeen saimme sen onnistumaan kivasti, ja Mila kääntyi tiukasti 2-hypyltä kohti kolmosta.

 

5-A:lla menin sivusuunnassa lähemmäs putkea ja jättäydyin kontaktin tasolle, siitä lähetin pimeään putkikulmaan, jolloin ehdin hyvin vaihtamaan puolta Milan edellä putken jälkeen.

 

8-hypylle taakselähetys, sen jälkeen valssi. 9-10 välistäveto + sylkkäri. Sylkkärissä käänsin ensin Milaa edessäni, jolloin jäin jälkeen 11-hypylle mennessä. Janita opetti että sylkkärissä kannattaa päästää koira ensin itsensä ohi edestä, jolloin ehtii itse paremmin jatkoon. Näin homma toimikin paremmin. A:lle takaaleikkaus.

 

13-hypylle viedessä jäin ensin puoleen väliin A:ta josta lähdin kuljettamaan Milaa seuraaville hypyille. 14-hypylle tuli kyllä kiire. Janita innosti yrittämään sitä, että jäisinkin 13-hypyn taakse lähetettyäni Milan A:lle. Kontakti onnistui loistavasti ja Mila lähti sieltä vasta kutsullani, vaikka olin niin paljon takana!

13-hypyn takana teinkin sitten ihmisnuolen – tai siis harjoittelimme sitä, sekin kun oli minulle uusi ohjauskuvio. Sain sillä hyvin himmattua Milan vauhtia sen verran, että hyppäsi lyhyen hypyn ja tuli hyvin mukaan seuraavaan ohjaukseen. Tarkkana piti vain olla sen kanssa, etten lähde liian aikaisin liikkeelle ja pois Milan edestä, silloin se livahti helposti selkäni taakse tekemään pitkää kaarretta.

 

14-hypyllä pyöräytin Milan hanskassa pitäen ja sitten tykitystä putkeen. Milan ollessa putkessa siirryin 16-17 väliin. Valssi 17-hypylle, samoin 17-18-väliin. Toimi hyvin, kunhan sijoituin itse oikein ja pyöräytin sitä hieman 17-hypylle vietäessä, enkä mennyt liiaksi hyppyjen taakse.

 

19-A:lla Mila ei oikein pysähtynyt, vaikka menikin hienosti alas asti. Näköjään haastavampaa Milalle on pysähtyä kun tykitän itse sen ohi.

Jaakotus 20-hypylle, pieni pyöristys ennen 21-hyppyä ja taakselähetys 22-hypylle. Sitten se vaikea eli saksalainen 22-23 väliin. Tuntui että itsellä menee jalat ja kädet ja pää ihan sekaisin. Harjoittelimme saksalaista ihan sellaisenaan ja sain senkin opetteluun hyviä neuvoja. Saimme sen lopuksi onnistumaan todella hienosti ja Mila kääntyi todella tiukasti perässäni. Erityisen hienoa oli minusta se, että Mila suoritti joka kerta 22-hypyn minun liikkeestäni huolimatta. Ehkä se alkaa oppia…

 

Pieni puolivalssi 23-hypyn kohdalla, putkeen ja loppusuora ulkopuolella ohjaten.

 

Oli tosi hyvät treenit ja olen tooodella tyytyväinen suoritukseemme. Rata oli haastava ja siinä tuli sopivasti uusia juttuja ja parannettavaa sekä onnistumisen tunteita.

 

+kontaktit sivuttaisetäisyydellä ja etenkin taakse jäädessäni

+pimeä putkikulma

+taakselähetykset

+ei karkaillut väärille esteille vaan kuunteli hyvin

+välistäveto suhinalla

+tekemisen meininki ja asenne

+sylkkäri

 

Harjoiteltavaa:

-saksalainen

-niisto

-ihmisnuoli

-kontaktille pysähtyminen kun juoksen ohi

-jaakotuksen oikea-aikaisuus