Piiitkän tauon jälkeen osallistuin Milan kanssa Hiiden Haukkujen järjestämiin agilitykisoihin 29.8.

Tuomarina oli Leena Rantamäki-Lahtinen.

Olin itselleni asettanut tavoitteeksi oikeanlaisen asenteen, sekä keppien ja kontaktien onnistumisen.

Tsemppasin itseäni siihen, että me kyllä osataan, ja että Mila menee sinne minne minä ohjaan. Ensimmäistä kertaa en tehnyt rataantutustumisessa monta eri suunnitelmaa, vaan päätin että ohjaan näin ja näin ja että Mila TULEE ohjauksiini mukaan.

 

Ensimmäinen rata menikin todella hienosti! Ehdin tekemään pakkovalssin pimeään putkikulmaan ja sain Milan pituuden jälkeen valssiinkin mukaan. Kepit tehtiin hienosti loppuun asti ja kontaktitkin onnistuivat hyvin – paitsi keinun ylösmeno.

Mila tuli keinulle tosi vinosti, kun olin onnistunut pyöräyttämään sen ylimääräisen lenkin ennen keinua (ainoa ohjauksellinen moka radalla), ja hyppäsi keinulle puolenvälin yläpuolelle. Tuomari näytti kieltoa, ja kun en tiennyt mitä tilanteessa pitäisi tehdä, otin keinun uudelleen. Siitä meidät sitten radan jälkeen hylättiin. Mutta eipä se nolla olisi ollutkaan, joten sinänsä ei tulos harmita. Hieno rata tehtiin ja olin niiiin tyytyväinen omaan asenteeseeni. Oli oikein taistelumieli ja se näytti toimivan! Tuloksena kuitenkin HYL.

 

Toisella radalla oma asenne ei enää ollut niin hyvä, mutta tein kuitenkin vain yhden ratasuunnitelman. Pikkuisen parissa kohdassa etäisyys koiraan kasvoi suunniteltua isommaksi, mutta Mila haki esteet silti hyvin. Sylikäännös putkesta tultaessa meni vähän täpärälle ja kolaroitiin hieman. Kontaktit onnistui taas hyvin, paitsi keinun ylösmeno. Onnistuin tuomaan Milan taas keinulle hieman vinosti ja ylösmenosta tuli virhe. Lisäksi muurin palikka ja yksi rima tippui.

Tulos 15, ajalla -14,25 (luokan nopein), sijoitus 5/10.

 

+asenne

+Mila haki hyvin esteitä

+kontaktit

+kepit haettiin hyvin ja tehtiin hyvin

 

-hypyt joissa vino lähestyminen hypylle ja minua kohti à 2x virhe

-keinun ylösmenot vinosta lähestymiskulmasta

-paikoin pitkät kaarteet, takaaleikkauksessa meni pitkäksi

-paikoin liian pitkät hypyt

-nousi lähdössä toisella radalla