Olin Milan kanssa oman seuramme järjestämissä kisoissa Lohjalla lauantaina.

Tuomarina oli Kati Wala ja ykkösille oli kaksi perusrataa. Ensimmäisellä radalla oli muutamia kohtia, jotka koin hankalaksi Milan ohjaamisen kannalta. Aika huono tulostaso radalla olikin kaikenkaikkiaan. Paikoin rata oli kyllä ihan perusykköskamaa, mutta muutamat kohdat tuottivat suurehkoja ongelmia. Saimmekin radalta hyllyn ja itse jotenkin loukkasin tuon vasemman lonkkani/pakarani puolivälissä rataa. Kipu äityi niin pahasti, että loppusuoran jouduin kävelemään maaliin.

Ongelmia ja siis jatkossa treenattavia kohtia olivat suoran putken jälkeen kääntyminen ja puomin alasmenokontaktille vauhdin saaminen.

Seuraavaa rataa odotellessa kipu ei ollenkaan helpottanut, ehkä vain paheni. Kun käveleminenkin oli tuskaisaa, totesin etten pysty ohjaamaan Milaa toisella radalla. Onneksi sain Milan puikkoihin Minnan ja ohjaajan vaihdos tehtiin äkkiseltään. Oli Minna kuitenkin kerran yksissä treeneissä tehnyt yhtä rataa Milan kanssa joten eikös se riitä treenaamiseksi :D Minua ei yhtään huolettanut, miten Minnalla ja Milalla menee, mikäs sen mukavampaa kuin antaa koiransa osaavan ohjaajan käsiin. Eikä minua petetty - rata meni loistavasti! Hylly tuli tulokseksi kun Mila säntäsi kepeiltä hieman liian aikaisin seuraavana houkuttelevaan pussiin, mutta kokonaisuudessaan rata oli mielestäni todella hieno!! Muutamassa kohdassa, joita etukäteenkin arvioimme hankaliksi, tuli pieniä virheitä, mutta hyvältä se meno näytti. Suuret kiitokset Minnalle Milan ohjaamisesta, voin hyvillä mielin antaa sen toistekin ohjattavaksesi!!

Ne ongelmakohdat joita radalla tuli esiin olivat takaaleikkaus (Mila kääntyi ohjaajan puolelle kun olisi pitänyt kääntyä toiseen suuntaan) ja kontaktien hitaus (Mila odottaa, että ohjaaja on edessä ennen kuin tulee alas asti ja vaatii vahvistamista pysähdyspaikasta). Näitä pitää siis treenata. Samoin tuo keppien suorittaminen loppuun houkuttimista huolimatta.

Nyt jään kyllä tauolle agilitykisoista, alkaa olla liikkuminen jo hieman epämukavaa, ärsyttävän hidasta ja kömpelöä sekä näköjään vammautuminenkin on helpompaa. Palailemme kisaradoille sitten syksymmällä. Pientä treeniähän nyt aina voi ottaa kuitenkin...