Tänään olikin Milalla toinen TOKO-koe, kun osallistuimme Hyvinkäällä järjestettyyn kokeeseen. Tuomarina oli Hannele Pörsti.

 

Alustana oli nurmikenttä jossa vaikutti jo ennen kehään menoa olevan Milan nenään kamalasti mielenkiintoisia hajuja. Hoksasinpa, ettemme ole treenailleet ruohokentällä kotipihaa lukuun ottamatta – lisää treenattavaa.

 

Luoksepäästävyys 9 (9)

Mila nousi seisomaan ja meni tuomarin luo.

 

Paikalla makaaminen 7 (21)

Milan vierestä ampaisi koira ohjaajan luo ja samalla Mila nousi istumaan kuin rynnätäkseen perään. Pysyi kuitenkin istuvillaan ja hetken siinä katseltuaan palasi maahan. Nousi vielä istumaan ennen käskyä viereen palattuamme.

 

Seuraaminen kytkettynä 7 (14)

Voi mahoton, miten kamala seuraaminen!! Tuomari ei kysynyt ollenkaan ”Valmis?” vaan käski suoraan liikkeelle ja minulla kokemattomana meni jotenkin pasmat heti sekaisin. Ensimmäisellä seuraamis suoralla Mila pongasi maasta jotain valtavan mielenkiintoista ja jäi haistelemaan. Loppuseuraamisen se tuli mukana, mutta koko ajan oli pyrkimys tuonne ekan suoran luo. Seurasi kaukana, mutta korjasi pysäytyksissä asentoa.

 

Seuraaminen taluttimetta 7 (28)

Liike lähti toisesta kulmasta kehää kuin hihnassa seuraaminen ja Mila lähti heti valumaan kohti tuota ihanaa hajua (joka oli siis toisessa kulmassa). Ekalla suoralla Mila seurasikin parhaimmillaan parin metrin päässä minusta. Korjasi onneksi perusasentoon ihan viereen. ”Käännös vasempaan” ja minä käännyin oikeaan – tajusin sen heti ja heitin saman tien vielä täyskäännöksenkin. Sitten alkoikin naurattaa :D Viimeisellä suoralla, joka oli siis samoilla kohdilla kuin ekan seuraamisen ensimmäinen, Mila sitten saikin palkkansa, kun pääsi taas sen ihanan jutun luo. Pallon puolikashan sieltä Milan mukaan lähti. Taisi tuomari hieman armahtaa meitä tuon pallon vuoksi, en ehkä itse olisi noin paljoakaan pisteitä antanut, mutta onneksi minä en ollut tuomarina :D Pitäisihän sitä seurata vaikka siinä vieressä olisi ollut herkkuja – pitää näköjään treenata tuollaisia häiriöitä.

 

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 (16)

Tästä sain hieman noottia. Olin päättänyt etten anna liikkeen mennä nollille ja tarvittaessa annan kaksoiskäskyn. Käänsinkin sitten päätäni nähdäkseni menikö Mila maahan. Olihan se mennyt. Tuomari huomautti, ettei saisi kurkkia :D Mutta tulipahan pisteitä.

 

Luoksetulo 9 (27)

Nopea ja iloinen luoksetulo, hieman Mila hyppäsi vasten kämmentäni sivulle tullessaan. Tuomari neuvoi kiinnittämään huomiota omiin käsiini, olin kuulemma jotenkin liikutellut kämmentäni Milan tullessa sivulle.

 

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 (18)

Ihan ok. Mila hieman siirsi jalkojaan kun tulin viereen.

 

Estehyppy 8 (16)

Taas pientä steppausta kun palasin koiran sivulle.

 

Kokonaisvaikutus 8 (8)

 

Yht. 157p. ALO2

 

Tämän päivän tavoitteeni oli, että saisimme kaikista liikkeistä pisteitä, ja sehän toteutui! Ja yllättävän hyvät pisteet saimmekin, minä ainakin olen todella tyytyväinen, olin varautunut pahempaankin (en nimittäin ehtinyt seurata mitä pisteitä liikkeistä saimme).

Tuomari oli kyllä vauhdikas liikkeissään. Hän toimi itse liikkeenohjaajana ja seuraava liike alkoi aina saman tien edellisen päätyttyä, samasta kohdastakin, mitään valmistelevia en siis ehtinyt ottaa. Itse olin jotenkin niin hämilläni ja ehkä jännittynytkin, etten oikein ehtinyt edes tajuta kaikkea mitä siellä tapahtui. Jotenkin menin sekaisin siitä, ettei ennen liikkeitä kysytty "Valmis?" ja minulla oli jotenkin tosi hätäinen olo koko ajan.

Liikkeiden aikana keskityin vain kuuntelemaan tuomaria, minulla kun tuntui olevan vaikeuksia kuulla mitä ja milloin se tuomari sanoi. Taitaa tämä ohjaaja tarvita lisää koekokemusta, jotta homma alkaisi minulla sujua enemmän rutiininomaisesti eikä oma häsläämiseni heijastuisi koiraan.

 

Kaikkinensa loppujen lopuksi ihan hyvä koe, ja 20p. paremmin kuin viimeksi. Eikä ykkösestä puuttunut enää kuin 3 pistettä. Tokohan onkin ihan hauskaa (tai sitten vain en osaa ottaa tätä tarpeeksi vakavasti) :D

 

Hyvää:

*Mila jaksoi taas loppuun asti

*perusasennot hyvät

*luoksetulo hyvä

 

Treenattavaa:

*nurmikenttä!!!

*erilaisia häiriötekijöitä ympärille, kuten leluja yms. yms.

*seisomista niin että voin liikkua ympäriinsä ja Mila pysyisi paikoillaan

*peruasentoon palaamista makuulta tai seisomasta – nyt hieman ennakoi