Maanantaiaamuna lähdin Milan kanssa Lägin "päiväkerhon" ratatreeneihin. Radaksi oli Marju tuonut N-L Linnan treeniradan.

 

1243364456_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein rataa ensin kepeille asti, sitten loppurataa. Tarkoitus oli keskittyä niihin meidän ongelmakohtiin, joita tällä radalla saikin hyvin treenattua - eli itsenäistä etenemistä kontakteilla ja kepeillä loppuun asti. Puomille laitoin namia alasmenoon maahan ja kepeillä jätin lelun palkaksi. Puomilla Mila hidastaa alasmenolla selvästi ja odottaa minun menevän sen ohi, ennen kuin tulee alas asti. Tätä täytyy vahvistaa paljon. A:lla Mila meni joka kerta loistavasti alas asti oikeaan asentoon, ja vauhdikkaasti, vaikka jäin lähelle putken suuta kutsumaan Milaa.

A:n alla olevaan putkeen minun piti Mila ottaa A:lta pakkovalssilla, eli minun pitikin jäädä todella lähelle putken suuta. Mila ei vain osannut hakea putkea pimeästä kulmasta. Mila kyllä lähti hyvin lähettämällä, mutta meni aina väärään päähän putkea, eli kiersi A:n editse kauimmaiseen päähän. Pakkovalssilla sain sen menemään hyvin.

Kepeille meno meni hyvin, Mila ei kertaakaan mennyt putkeen :DD Liikuin rohkeasti keppejä kohti, enkä jäänyt varmistelemaan ja varomaan putkea.

Pussista Mila juoksi kauheaa vauhtia suoraan ulos ja teki piiiiitkän kaarteen ennen kuin sain sen kääntymään hypylle, tästä johtuen kepeillemeno tökki. Vasta usealla toistolla sain Milan kääntymään pussilta nopeammin. Pussiakin täytyy siis treenata, tai siis sen jälkeen kääntymistä.

Kaikkinensa Mila pysyi hyvin mukana ohjauksessa ja pyörityskohdissa kaarteetkin pysyivät pieninä. Kaarteet pitenevät heti kun vauhti pääsee kasvamaan kovaksi ja tulee pitkiä välejä ja kohtia joissa saa tykittää. Pitäisi löytää tasapaino näiden kahden välille - vauhdin ja hallittavuuden.

Plussaa:

*pienet kaarteet kohdissa joissa tiukkaa pyöritystä

*ei valinnut omia esteitä

*keppien hakeminen

*A:n kontakti

 

Treenattavaa:

*itsenäisyyttä puomin alasmenolle ja keppien loppuun suorittamiseen

*kaarteita pienemmiksi vauhdikkaissa kohdissa

*putken pimeät kulmat