Viime viikon torstaina pääsin taas Oreniuksen treeneihin Alman paikalle. Ryhmässä ei sillä kertaa ollutkaan muita kuin me, joten saimmekin kunnon tehotreenit.

Tällä kertaa kouluttajana oli Juha Orenius ja treenattava rata oli kutakuinkin tällainen.

 1242975823_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rata meni ihan kivasti, muutamia ongelmapaikkoja oli kuitenkin jota hioimme kuntoon.

 

Keinu oli ehkä suurin ongelmamme. Mila tuli pussista kamalaa vauhtia ja juoksi kerta toisensa perään keinun ohi vaikka teimme mitä. Mila meni kyllä keinun aina kun otimme sen pelkästään tai vain pussista, jolloin vauhti oli hitaampi. Kovasta vauhdista Mila selkeästi väisti keinua ja jätti sen tarkoituksella väliin. Laittamalla nameja keinun ylösmenollekin saimme sen menemään keinulle hieman kovemmasta vauhdista. Keinusta täytyy nyt alkaa tehdä Milalle mukavampi ja varmempi este. Mila ehkä kokee itsensä hieman epävarmaksi keinulla, etenkin kovassa vauhdissa, ja siksi jättää sen suorittamatta. Sitähän se on tehnyt välillä ihan suorissakin lähestymisissä, jos keinulle tullaan kovaa. Tähän täytyy nyt paneutua.

 

Esteistä myös puomi kiinnitti Juhan huomion. Mila teki taas sitä, että se alkoi himmata vauhtiaan ja tuli alasmenon hitaasti. Juha totesi että Milan puomin suorittaminen on selvästi hitaampaa kuin muu etenemisvauhti radalla. Tuohon täytyy alkaa keskittyä myös – vauhtia puomiin ja etenkin alastuloon. Vinkkejä?

 

Muutamat kohdat tuottivat ohjauksellisesti ongelmia, ja syynä niissä oli oikeastaan yksi ja sama. Minä itse jätän ohjaukset puolittaisiksi ja yritän vain ehtiä ja kiirehtiä ohjauksen kustannuksella. Tällöin Mila saattaa jättää esteen suorittamatta tai ajautuu väärään paikkaan. Minun pitää nyt yrittää ryhdistäytyä ja yrittää keskittyä ohjaamiseen pelkän hosumisen sijasta. Mila kyllä irtoaa tarvittaessa, ja myös kuuntelee ja tulee ohjauksiin mukaan – silloin kun oikeasti ohjaan ja vaadin siltä, enkä vain roiski johonkin päin.

 

Hyvät treenit ja oli kiva huomata että vähitellen ohjaaminenkin alkaa parantua. Vielä on kuitenkin tehtävää ja esteidenkin kanssa hiomista. Hyvä kuitenkin, että nämä ongelmat tulevat esille ja joku huomaa sekä huomauttaa niistä. Pikku hiljaa paremmiksi :D