Maanantaina olikin sitten Milan vuoro kisata. Purinalla HAU:n kisoissa oli ykkösille kaksi starttia. Mediykkösissä molemmilla radoilla oli tuomarina Anne Tammiksalu Virosta.

Ensin oli hyppyrata. Rata oli mukavan mentävä ja vauhdikas, eikä mielestäni yhtään liian vaikea ykkösille. Onnistuin silti tyrimään :D Tehtiin tosi hieno rata, ja mielettömän nopea, mutta onnistuin ohjaamaan Milan 4-putken väärään päähän. Koiralla olisi ollut suora linja oikeaan päähän, jos se olisi mennyt suoraan hypyt 1-3. Sain kuitenkin jotenkin Milan kiepsahtamaan 2-hypyn jälkeen kohti 17-putkea. Tuon kiepsahduksen seurauksena Milan linja muuttui ja vedin sen suoraan väärään päähän putkea. Mutta muuten oli upea rata, ja videolta kellotettuna tuloksen saaneita selvästi nopeampi, jotain 20 sek alle ihanneajan. Tulos siis HYL.

1240124928_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Toisena oli perusrata, sekin mukava. Kepeille vienti oli melko haastava, mutta se onnistui täydellisesti! Pelkäsin hieman Milan säntäävän renkaan jälkeiselle putkelle, mutta se tulikin suoraan kepeille ja tiukassa kulmassa. Onnistuin kuitenkin työntämään Milan keppien loppupäästä liian aikaisin ulos - hätiköin putkelle lähtöä. Korjasin kepit ja jatkoimme matkaa. En ehkä virheen jälkeen kuitenkaan ollut enää tarpeeksi tarkkana, sillä Mila ajautui kovassa vauhdissa 11-hypyn ohi ja ehti A:lle ennen kuin tajusin ehdin korjata. Muuten rata meni hyvin. Kontaktit onnistuivat, joskaan eivät ihan niin miten haluaisin niiden onnistuvan.  Tulos HYL - tasainen tulostaso jatkuu.

1240125931_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Mila on nyt alkanut tehdä enemmänkin juoksukontakteja A:lla - se tulee alas asti, mutta ei oikeastaan pysähdy. Ja jos pysähtyy, saattaa pysähdys valua maahan asti. Puomilla se taas alkaa helposti hiipiä loppumatkan, jos kovin kovasti käskytän, ja jos ohjaan rennosti tai liian kaukana kontaktista, alkaa Mila lipsua minua kohti eikä mene suoraan puomin alas 2on-2off asentoon. Kontaktitreeniä siis tarvitaan, ettei niistä vain aleta lipsua.

Muuten olen kyllä taas todella tyytyväinen ratoihimme. Milan vauhti ja into on mieletöntä, ja esteetkin se osaa jo hyvin (keinua täytyy vielä vahvistaa). Sitten kun meillä kisoissakin onnistuu niin avot - olemme lyömättömiä :D Sitä odotellessa...