Tänään lähdin siis pitkällisen pohdinnan jälkeen treeneihin. Pohtimista oli siksi, että olen muutamana päivänä potenut pientä flunssaa, tai oikeammin vain kurkkukipua. En kuitenkaan enää jaksanut vain istua sisällä, vaan halusin päästä hieman treenaamaan ennen viikonlopun kisoja.

Kävin siis Milan kanssa treenamassa Minnan ja Jarin luona. Treenasimme kentällä valmiiksi ollutta rataa, jonka Minna oli tehnyt koulutettavalleen ryhmälle.

Rata oli kutakuinkin tällainen

1239387073_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meni melko hyvin. Milalla riitti vauhtia ja intoa, ohjaajalla intoa muttei vauhtia :D Kyllä tuntui välillä siltä että jalat vaan eivät liiku tarpeeksi nopeasti. "Onneksi" tuli hieman virheitäkin, niin sain hengähtää välillä...  Keinun jälkeen tuli ongelmia. Mila tarvitsee hieman tukea keinulla, eikä oikein meinaa siihen pysähtyä, varsinkaan kun tällä radalla hain sivuetäisyyttä, enkä mennyt päähän asti saattamaan. 4-6 esteille sitten tulikin kiire. Olisin halunnut ottaa 4-5 välin sylkkärillä, ja pyöräyttää Milan nätisti hyppyjen välistä kepeille, mutta kun olin jo 4-esteellä myöhässä, ei kuviosta tullut nättiä millään. Kyllä sen survomalla sai oikein, mutta tyylipisteitä ei herunut. Puomin kontakti todella hyvä! Hyppysuora 10-12 niin, että valssasin 10-11 väliin (pystyin lähettämään Milan jo puomilta putkeen), ohjasin 11-12 sisäradan puolelta ja leikkasin 12-esteen takana. Putkeen lähetys onnistui hyvin jättämällä leikkaus hieman myöhäisemmäksi ja näin ehdin itse myös 14 esteelle - puomi kun veti aika kivasti putken jälkeen. 17-18 väli ei myöskään ollut kovin nätti. Tein sen ensin niin, että menin vastaanottamaan 17 esteen "alapuolelle" ja yritin vetää tiukasti 18- esteelle. Parempi ratkaisu oli yritysten jälkeen se, että vein Milan 17-esteelle ohjaten koiran oikealta puolelta ja valssasin 17-18 väliin. Tuossa kohdassa nimittäin nuo kepit vetävät aika kivasti Milaa.

Ihan hyvät treenit näin kisojen alle. Tuli taas sellainen olo, että ehkä me voisimme joskus onnistuakin. Ja kivaa oli.