Elikäs Milasta tuli kuin tulikin medi. Tänään kävimme kisaamassa Riihimäellä RIMA:n kisoissa. Tuomarina oli Muotkan Esa ja hän mittasi Milan suoraan mediksi. Mila seisoi tosi hyvin paikoillaan, eikä venkuroinut. Esa arvioi ensin silmämääräisesti että saattaisi olla maxi, mutta kun mittasi ja mittasi ja mittasi, sai sen selvästi mediksi. Varmasti nyt auttoi se, että Mila malttoi seisoa nätisti, eikä sitä tarvinnut "pitää pystyssä".  Mila ei siis mennyt edes kiertoon. Ihanaamahtavaaupeaa!! Itsellenihän tämä tuottaa radalla enemmän työtä ja vaatii nopeutta, mutta Milan kannalta tämä on ehdottomasti paras ratkaisu.

Kisarata 1-luokassa oli tällainen (muistista, ei siis tarkka piirros):

Tuloksena hieno ja iloinen hylly :D. Hauskaa meillä oli ja Mila meni lujaa. Itse vain syyllistyin pahemman luokan varmisteluun, jarrutteluun ja pyllistelyyn. Omalla epävarmuudellani sain aikaan kolme kieltoa vetämällä Milan esteistä ohi.

Lähdössä Mila pysyi hienosti. 7-putkelle asti meni hienosti, joskin jarruttelin ja varmistelin liikaa 2-3 hypyillä, jolloin Milan vauhti hieman hidastui ja Mila joutui vähän kyselemään menosuuntaa. 4-putkelta Mila irtosi kuin tykki 7-putkelle, oli kuulema yleisökin kohahtanut vauhtia.

KIELTO NRO1. Pelkäsin Milan hakevan keppejä 7-putken jälkeen, joten jäin taas pyllistelemään A:n ja keppien väliin. Seurauksena vedin Milan A:n ohi (keppien ja A:n väliin).

A:n kontakti upeasti - nopeasti alas ja pysähdys (lyhyt, annoin heti luvan jatkaa). Kepeille tosi hienosti ja muurille heittämällä.

KIELTO NRO 2. Heitin vähän liikaa muurille päin, jonka jälkeen jäin sitten taas pyllistelemään kääntääkseni Milan seuraavalle esteelle (heittoni vei Milan pitkälle 12- ja 16-hyppyjen väliin). Pyllistellessäni Mila jatkoi matkaa, enkä ehtinyt viedä sitä 13-esteelle ja muurilta lähtenyt linja vei Milan hypyltä "alapuolelta" ohi.

KIELTO NRO 3. Korjauksen jälkeen vauhdilla putkeen ja takasuoralle. Pelkäsin, etten saa Milaa kääntymään hyvin puomille suoran jälkeen, joten jarrutin sitä voimakkaasti ennen hyppyä 17. Suhina toimikin loistavasti ja Mila kiepsahti ympäri jo ennen hyppyä ja kääntyi minua kohti, siitä kielto. WAU, joskaan ei tarkoitus ollut sitä niin viedä! Suhina näköjään toimii kuitenkin kovassakin vauhdissa ja saan sen avulla Milan kuulolle. 

Puomin ohjasin sisäradan puolelta, kun arvelin etten ehdi vaihtaa puolta ennen puomia (takaaleikkauksia puomille ei olla harjoiteltu). Puomin ylösmenon Mila otti hienosti, laski kuonoa alas, vaikkei pysähtynytkään. Alasmenolla Mila alkoi himmata heti kun sanoin "kos". Ja sinne se jäikin. Olin itse aika paljon edellä ja vaihdoin jopa puolta sen edessä. Mila katsoi minua puomin laskevalta osalta (melkein kontaktilta) etuosa kyyryssä ja hiipi pikkuhiljaa alemmas. "Joko nyt riittää, joko nyt, joko nyt", näytti Mila kyselevän askel askeleelta. Hylly kun oli alla, otin kontaktin varman päälle. Kävin kädellä näyttämässä maahan ja sain Milan 2on2off-asentoon. Siinä sitten hetken kehuin Milaa ennen kuin annoin luvan loppuspurttiin. Ja irtosihan se sinnekin.

Voi että oli kiva taas piiiitkästä aikaa kisata. Ja olen tyytyväinen meidänkin suoritukseen, vaikka hylly tulikin. Vauhtia ja iloa riitti ja virheet johtuivat vain ja ainoastaan minusta. Täytyy uskaltaa vain liikkua rohkeammin myös kisoissa ja antaa Milan tehdä - se osaisi kyllä.

+A:n kontaktit

+kepit

+ irtoaminen

+ haltuunotto vauhdista (suhina)

- puomin alasmeno epävarma, siihen pitää treenata vauhtia

- ohjaus epävarmaa ajoittain