Pari viikkoa sitten Lägissä oli taas Suoknuutin Jaakon pitämät treenit. Milan juoksun vuoksi otin treenikaverikseni Doriksen. En ole kamalasti katsonut hyötyväni hallissa pidettävistä Jaakon treeneistä Doriksen kanssa, koska liukkaalla matolla Doris on liikkunut normaalia varovaisemmin ja hitaammin.
Nyt kuitenkin oli käytössä hallin uusi puoli ja uusi matto. Ja Doriksestahan löytyi aivan uusi vaihde. Olemme ottaneet lisäksi uuden lelun treeneihin mukaan ja sillä saankin Doriksen virettä nostettua entistä paremmin.
Nyt Doris liikkui siis selvästi aiempaa nopeammin, lähes kisavauhtia, ja treenit olivat meille todella hyvät!

Rata tässä (kopsattu Viljon treeniblogista, kiitos Minna!):

2139564.jpg

1-4: Liikuin itse koko ajan 25-esteen oikealla puolella, jättäen tuon esteen siis itseni ja Doriksen väliin. Hyvin meni. Pieni puolivalssi 4-esteelle.

6-esteelle en yllättäen ehtinyt, tarkoitus oli ohjata Doris vasemmalta puoleltani kiertämään hyppy takaa. Doris kuitenkin ehti livahtaa selkäni takaa ja hyppäsi hypyn väärään suuntaan.

11- kepit: Ensimmäisellä kerralla menin liikaa sörkkimään kepeille mennessä, blokaten Doriksen näkymän kepeille, eikä se onnistunutkaan. Kun jätin tarpeeksi tilaa ja annoin Doriksen hakea itse kepit, meni se paljon paremmin niille.

12-14 ohjaten koiran oikealta puolelta, poispäinkäännös esteelle 14. Ja heti perään valssi ennen estettä 15. Ehdin hyvin, kun Doris irtosi kivasti 14-esteelle.

Lähetys putkeen 17 ja kauhealla vauhdilla suoralle vedättämään. Ehdin tehdä persjätön sekä hypyn 18 että hypyn 19 takana, jolloin sain Doriksen suoraan ja kovalla vauhdilla putkeen. Onnistui homma myös niin, että tein persjätön vai 18-19 välissä ja sylkkärillä/poispäinkäännöksellä putkeen, mutta siinä jouduin vähän himmailemaan ja odottamaan Dorista.

22-hypylle pakkovalssilla. Toimi hyvin.

Jättäydyin 24-hypyn "yläpuolelle", josta vedin Doriksen mukanani tuolle hypylle ja seuraavalle. Valssasin esteelle 26 ja vienti nokasta pienellä pyöristyksellä 27:lle, josta suora linja kepeille. Näillä kepeillä Doriksella oli jo semmoinen draivi, että ensimmäistä kertaa Doris alkoi inistä malttamattomana hoputtaessani sitä.

Kontaktit onnistui hienosti, kun ehdin sen edelle painostamaan sitä, vau! Tässä kohtaa Jaakkokin huusi kehuja, muistaen kontaktiongelmamme :D

Kuvassa ei ole enää numeroituna loppusuoraa, mutta se jatkui puomilta radan vasemmanpuoleisia hyppyjä pitkin putkeen ja viimeiseksi 1-hyppy takaakiertäen.

Pääsimme siis radan loppun asti, joskin muutamia kohtia hioimme ja paransimme, eli kerralla ei sentään tällä kertaa päästy loppuun saakka.

Plussat ja miinukset:
+ mieletön draivi ja vire
+ lelu
+ sylkkärit

- ohjaajan kunto!!!
- layerointiin varmuutta
- pakkovalssi olisi mielestäni voinut olla hieman tiukempi
- pussiin irtoaminen hieman heikkoa, täytyy viedä aika pitkälle

Tosi hyvät treenit kaikkinensa!! Kyllä Doris vain on hyvä!