Eilen oli Milan ensimmäiset agilitytreenit juoksutauon jälkeen ja tyttöhän oli aivan intopiukkana hallille päästessään.
Treenejä oli tällä kertaa vetämässä Marju Kiri. Marju oli suunnitellut todella kinkkisen oloisen radan, jossa teemoina oli vippaukset, jaakotukset ja saksalaiset. Rata tuntui tutustuttaessa todella vaikealta ja näin jo mielessäni kuvat Milasta sinkoilemassa jos ja vaikka minne, muualle siis kuin mihin pitäisi :D
Otimme ensimmäisellä kierroksella esteelle 13-14 asti, ja siihen koko treeniaika menikin. Loppupätkä saksalaisineen (oli tarkoitus ottaa niitä loppupätkässä) jäi sitten keväälle treenattavaksi.

Rata oli jokseensakin tällainen:

2141435.jpg

Lähtö niin että jätin Milan hypyn taakse ja menin ottamaan putken puoleen väliin, sen oikealle puolelle vastaan.

3:lle pakkovalssi /vippaus ja jaakotus. Kepeille menoa kokeilimme molemmilta puolilta, paremmin Milan kanssa toimi niin, että tein jaakotuksen 3:lle, jolloin pääsin vedättämään 4-hypyn vasenta puolta ja sylkkärillä kepeille.
Mila meni kepeille todella hyvin, kääntyi tiukasti ja nopeasti. Mutta hieman liian lujaa. Eka väli meni koko ajan hyvin, mutta toiseen väliin Mila ei meinannut kääntyä. Näitä pitää harjoitella.

6:lle jaakotus josta suoralla linjalla (mun) työntämään putken oikeaan päähän. Tein jaakotuksen siis melko kaukana hypystä, jolloin pääsin liikkumaan suoraan vaakatasossa kohti putkea.

8-putkella tuli yllättävä ongelma. Jos olin yhtään myöhässä, haki Mila kepit eikä putkea. Uskomatonta!

10-hypylle vippaus, koira hypyn ulkokautta mukaan, vippaus myös 11-hypylle, josta taas ulkokautta kierrättämällä 12-hypyn kautta kohti keppejä. Kepeille poispäinkäännöksellä. Tässäkin Milaa todellakin joutui vekittämään hieman ennen keppejä. Se haki ne kyllä suoraankin ilman mitään apuja, mutta taas oli ongelmana kepeille kääntyminen. Nyt meinasi jäädä ensimmäinen väli väliin, vaan Mila meni toisen väliin takakautta kiertäen. Ei näköjään osaa hillitä vauhtiaan tuosta kulmasta tarpeeksi.

14-putkeen valssaamalla keppien päässä.

Yllättävän hyvin selvisimme radasta. Jouduimme toki hiomaan ja korjailemaan paikkoja, mutta olin todella positiivisesti yllättynyt. Milahan selvästi on alkanut lukea esteitä paremmin ja myös ohjaustani. Oli todella mahtavat treenit, kiitos Marju!!

Oli myös mukava seurata muiden koirakoiden menoa, siitäkin oppii todella paljon. Viimeisenä meni Maija ja belpam Karma. Ja voi että hienosti menivätkin! Tuli ihan uskomaton olo, miten tuon radan meneminen saattoikin näyttää niin helpolta ja sujuvalta. Hyvä koira ja taitava ohjaaja, niin johan se sujuu. Kisaamaan siitä Maija ja Karma!!

Plussat ja miinukset:

+ kepeille sisään meno avokulmasta hyvä
- kova vauhti jyrkästä kulmasta kepeille tuottaa hankaluuksia - Mila ei osaa vielä jarruttaa, jolloin toiseen väliin kääntyminen, tai ulkokulmasta sisäänmeno vaikeaa
+ esteiden luku
+ ohjaamisen luku
+ tänään minäkin uskalsin liikkua!!
+ jaakotukset
- rimat saattavat tippua tiukoissa paikoissa