Perjantaina kävin vetäisemässä pikaiset treenit tyttöjen kanssa.

Doris
Kentällä oli valmiina edellisten treenien rata, joten treenasin sitä Doriksen kanssa. 
Rata meni oikein kivasti, ainoa virhe tuli esteellä 15 kun vahingossa työnsin Doriksen A:lle. Kontaktitkin menivät kivasti.
Radan lisäksi otin Dorikselle kontakteja. Kokeilin viritellä A:n ylösmenoa varten niitä ponnareita, hain eri sijoituspaikkoja niille, mutta taaskaan niistä ei tuntunut olevan juurikaan apua. Doris kyllä osui kontaktipintaan, mutta vain satunnaisesti. Joko se ei välittänyt ponnareista ja juoksi niiden päältä, tai sitten se asetti askeleensa niin, että pääsi kuitenkin hyppäämään kontaktin yli. Ehkä vain en osannut sijoittaa niitä oikein. Mutta puomin kontaktit ja A:n alasmeno menivät loistavasti.

Mila
Treenasin "putki A:n alla" -kohtaa lähettämällä Milaa vaihtelevasti A:lle ja putkeen (ensin useita toistoja A:lle). Aivan kuin Mila olisi parin päivän aikana kelaillut juttua, sillä nyt se meni joka kerralla sinne minne pitikin. Jos se olikin menossa kohti putkea, sain sen A:lle käskyttämällä "AAAA". Ihmeellistä :)
Nyt Milalle alkaa ilmeisesti tulla varmuutta kontaktiesteisiinkin ja on hoksannut että nekin ovat kivoja = namiautomaatteja.

Keinuakin treenasin. Nyt laitoin namin siihen kohtaan keinua, johon haluaisin Milan pysähtyvän, sekä toisen maahan. Muutaman avustetun toiston jälkeen Mila selkeästi uskalsi paremmin ja rohkeammin mennä keinulle, sekä suorittaa sen oikein. Kyllä se siitä.

Keppejä otimme myös. Edelleen, jos tein kepit siihen suuntaan kuin edellisellä kerralla treeneissä, jätti Mila puolesta välistä aina saman välin tekemättä. Toiseen suuntaan ei tätä ongelmaa ollut, vaan Mila suoritti koko kepit oikein ja vauhdilla. Häiritsiköhän sitä todellakin se keppien perässä oleva putki. Täytyy alkaa harjoitella tuollaisia keppi - houkutin este -yhdistelmiä.
1911844.jpg
Yllä olevaa kuviota treenasin myös Milan kanssa. Milan linja on punainen/ruskea ja omani tummempi. Eli ensin lähetin Milan kiertämään estettä takaa oikealla kädellä, vastaanotto / kääntäminen hypylle vastakkaisella (vasen), jolla myös vippasin Milan kiertämään siivekettä ulkokautta. Näin pääsin itse lähtemään aiemmin kohti putkea ja sain hieman etumatkaa. Tällä kyseisellä pätkällähän ei tuolla etumatkalla niin ollut väliä, mutta tulevaa ajatellen etumatkaa voin joskus tarvita ja tämä kuvio antaa sitä hieman. Jos esim. putki olisikin suora ja sen jälkeen pitäisi olla ohjaamassa koiraa tarkasti. Parin avustetun toiston jälkeen Mila hoksasi jujun ja alkoi mennä kivasti. Otin kuviota myös medimuurilla. 

Plussat ja miinukset:
Doris
+ ohjattavuus
+ kepeille meno takaa leikaten
+ kontaktit, paitsi
- A:n ylösmeno

Mila
- kepeillä ongelmia, jättää keskeltä suorittamatta
+ kepit toiseen suuntaan hyvät
+ putki A:n alla meni nyt hyvin, sain Milan molemmille esteille
+/- keinussa kehitystä tapahtunut, ei vielä kuitenkaan hyvä