MILA

Kepit
Siirsin nyt keppejä paikaltaan sivuun, kun ajattelin, että maan pehmeys olisi voinut olla osasyy edelliskertaisiin sekoiluihin. Uudella kohdalla, kovemmalla maalla, Mila tekikin kepit oikein kumpaankin suuntaan. Kokeilin myös erilaisia lähetyskulmia. Ulkokulmasta (vai mikä se termi on, keppien "takaa" tultaessa) Mila hakee kepit hyvin, jopa yli 90 asteen kulmasta. Avokulmasta taasen hakeminen oli hieman vaikeampaa. Mila kyllä meni oikein sisään 90 asteestakin, mutta ei kääntynyt toiseen väliin oikein. Näitä pitää siis harjoitella.

Keinu
Ensimmäisillä kerroilla Mila oli taas hieman varovainen kippaavan keinun suhteen, mutta toistoilla ja nameilla sain taas keinua varmemmaksi. Mila vaatii kyllä vielä minut vierelleen tukemaan suoritusta, jos edistän liikaa, alkaa Mila selvästi epäröimään enemmän.

Muut kontaktit
Muut kontaktit sujuivat kivasti, otin niitä vain muutamia kertoja.

Ratatreeni
Nyt treenasin Milan kanssa erilaisia putkeen lähetyksiä, eli miten saan sen "vääräänkin" päähän putkea. Otin alla olevassa kuviossa putkia ja muuria. Välillä valssailin putken takana kääntäen Milaa mihin päähän milloinkin, välillä vedin ja välillä työnsin putkeen. Valsseissa täytyy olla tarkkana, Mila helposti ajatuu linjansa mukaan minusta ohi. Kun aloitin valssin jo muurin kohdalla tai hieman ennen ja palkkasin muutaman kerran käteen tulosta, alkoi homma toimia.

1918745.jpg


DORIS
Doriksen kanssa otin kontakteja muutamien esteiden kera sekä keppejä pari kertaa.
Palkkasin taas epäsäännöllisesti kontakteilla ja ne toimivat hyvin! Nyt sain jopa Doriksen pois puomin alastulolta kohtuullisessa ajassa, vaikka siellä ei namia ollutkaan. Yleensähän se jää etsimään sitä namia treeneissä, eikä meinaa lähteä pois kontaktilta. A:n ylösmenokin onnistui hyvin, vaikka namia en siihen laittanutkaan kuin kerran.

Treenasin Doriksenkin kanssa nyt sitä "vippausta" mitä Milan kanssa edellisellä kerralla. Doris on kyllä uskomattoman ketterä - ensimmäisillä parilla kerralla se kiersi nätisti esteen takaa, hyppäsi minua kohti ja kun yritin vippauttaa sen kiertämään siivekettä, hyppäsi se samoilta jaloiltaan esteen takaisinpäin. Miten noin iso koira edes mahtuu? Pari kertaa avitin hieman kädellä siivekkeen kierrossa ja sitten homma alkoikin toimia. Hyvä Doris!


CPU
Treenasin myös Jarin CPU:n kanssa, sillä tarkoituksena on ehkä kisata sen kanssa sunnuntaina jos Jarin flunssa estää kisaamisen.
Tein CPU:n kanssa samaa rataa, mitä olen treenannut Milan ja Doriksenkin kanssa. Laitan radan tähän vielä muistutukseksi.

1895207.jpg

Meillä meni mielestäni yllättävän hyvin. Kyllä on kiva ohjata koiraa, joka osaa esteet ja on estehakuinen sekä innokas! Toistaalta tuo estehakuisuus ja irtoaminen tuo myös ongelmia. Kuten radalla kohdat 8-10 ja 19-21. CPU:lla on kova vauhti päällä, houkuttimena on esteitä ja pitäisi saada CPU kääntymään tiukasti. CPU hakee noita "ansaesteitä" voimakkaasti ja nopean koiran kanssa olen itse helposti jäljessä. Näiden kohtien kanssa saimme tehdä kovasti töitä että saimme ne onnistumaan. 
Nuo samat kohdat ovat Milankin kanssa ongelmia - miten saada nopea koira lujasta vauhdista yhtäkkiä hanskaan ja käteen.
Noh, saa nähdä miten sunnuntaina käy.