Nyt on taas treenikausi korkattu.

Mila
Milan kanssa otin pientä valssitreeniä (1-8). Valssit tulivat siis väleihin 5-6 ja 7-8. Hypyt olivat eri korkeuksilla osa medien maksikorkeudella, osa maksien matalalla. Mila vaatii vielä maksihyppyihin tukiriman, muuten se helposti alittaa riman. Saas nähdä miten alkaa nuo maksihypyt toimia. Parin viikon päästä olisi tarkoitus mittauttaa Mila virallisesti, sitten saa selville mikä siitä tulee :D. Olin etukäteen ajatellut että valssiosuudet voisivat tuottaa hieman vaikeuksia ja että Mila saattaisi niiden kohdalla ajautua selkäni taakse, mutta ne menivätkin loistavasti. Suurinta ongelmaa tuotti yllättäen este numero 4. Mila ajautui monesti esteen ulkokautta sen taakse. Milaa tarvii näköjään huomattavasti suoristaa (kääntää), jotta sen linjan saa oikaistua kulman jälkeen. Tuossa saattoi olla vaikuttavana tekijänä myös kepit ja puomi, jotka näkyivät esteiden 3-4 välistä ja vetivät (etenkin kepit!) Milaa puoleensa. Toinen huomion arvoinen ongelma oli se, että väli 4-5 venyi aina melko pitkäksi. Mila pitäisi näköjään pitää tuollaisissa kohdissa tarkasti kädessä, enkä itse vielä sitä aina muista.

Treenasimme myös hieman keppejä ja A:ta. Molempia ensin ihan pelkästään. Nyt A:n kontaktit onnistuivat todella hyvin, eikä Mila meinannutkaan tehdä juoksukontakteja. Laitoin välillä namin kosketuslätkälle, välillä en ja se näköjään toimi. Kepit alkavat sujua ihan kivasti, nyt olemme jättäneet kaikki verkot pois ja teemme pujottelua ihan normikepeillä. Välillä tosin muutama viimeinen väli saattaa jäädä suorittamatta. Niihin voisi ehkä kokeilla ohjaimia avuksi. Teimme kepit pari kertaa jopa niin, että niiden perässä oli suorassa linjassa putken suu houkuttimena ja silti Mila malttoi tehdä kepit loppuun asti :D Hienoa!
Lopuksi teimme pari kertaa pätkän A-D ja sekin sujui hyvin.

Muutaman toiston otimme myös maksirenkaalla, ensimmäistä kertaa ever, ja se meni loistavasti. Mila ei edes yrittänyt mennä ali tai sivusta - on näköjään tajunnut renkaan pointin.

1798638.jpg

Doris
Doriksen kanssa tein myös samaa valssipätkää kuin Milan kanssa ja se meni erittäin hyvin. Doris lukee esteitä ja ohjausta kuitenkin hyvin ja kääntyy tarvittaessa todella pienesti. 

Doriksen kanssa otin myös seuraavaa pätkää puomin kera. Ensimmäisellä kerralla Doris juoksi ylösmenokontaktin yli, mutta pysähtyi heti sen jälkeen katsomaan minua, aivan kuin se olisi huomannut tehneensä väärin. Otimme puomin uudestaan ja palkkasin oikeasta kontaktin suorittamisesta. Tämän jälkeen kaikki kontaktit treeneissä onnistuivat hyvin. Otin kepeille lähetystä esteen nro 1 molemmilta puolilta.

1798652.jpg

Paras onnistuminen Doriksen treeneissä oli hyvin menneistä pätkistä huolimatta se, että sain Doriksen leikkimään! Ensin se innostui valtavasti vinkupallosta, mutta se kiinnosti vain yhden kerran. Vielä suurempi saavutus oli kuitenkin se, että Doris innostui myös nahkapatukasta, jota sain sen oikein repimään kanssani. Ja tämä tapahtui useampaan otteeseen! Jos vähitellen saisin sen leikkimään enemmänkin, olisi siinä meille hyvä vireen nostatusväline. Erinomaisena innostajana Dorikselle toimii myös se, että treenaan ensin Milan kanssa ja Doris joutuu odottamaan vuoroaan. 

Nyt tuli kyllä into taas treenata ja päätin myös ilmoittaa Doriksen Lägin kisoihin.