En ole ehtinyt blogia päivittämään, mutta hieman on agilityä tämän päivitystauonkin aikana treenailtu.
Nyt kun olen taas enemmän töissä, jää treenaamiselle hieman vähemmän aikaa, mutta eiköhän me taas joku päivä pakata auto ja lähdetä Lohjalle :D Kyllä sitä on agilityihminen hullu, kun ajaa 70km yhteen suuntaan päästäkseen harjoittelemaan. Olisihan noita kenttiä ja seuroja lähempänäkin, mutta kivempi on treenailla tutussa paikassa ystävien kanssa.

Hyppytreeniä ja kontakteja
Kävin toukokuun lopulla treenailemassa Minnan kanssa hyppyjä. Otimme Milalle, Dorikselle ja Bugille muutamia erilaisia hyppytreenejä. Nyt Milallekin laitettiin hypyt pienille makseille tarkoitetuille korkeuksille. Ensin otimme kokoomatreeniä. Milalla meni aluksi hieman epätasaisesti, mutta parin toiston jälkeen löytyi taas keskittymiskyky ja suora meni oikein kivasti. Doriksella meni myös hyvin. 
Sitten teimme suoraa pitenevillä esteväleillä (mikäs sen treenin nimi olikaan?). Alkuun Mila hyppäsi kaukaa ja tuli alas lähellä ylittämäänsä rimaa. Muutamilla toistoilla tämäkin parani, ja varsinkin kun rimat laitettiin nousevaan korkeuteen. Sama homma Doriksella. Matalilla rimoilla homma meni vähän plörinäksi, aivan kuin pätkä olisi ollut liian helppo keskittymistä ajatellen. Nousevilla rimoilla alkoi suorituksetkin parantua.
Lopuksi teimme muutamia toistoja A:lle ja puomille Milan kanssa. Puomin ylösmenokontakti on kyllä sillä hilkulla, saanko sen toimimaan. Välillä treeneissä siinä on tullut jo virhe. Nyt olen alkanut laittaa ylösmenolätkällekin satunnaisesti namin, jos kontakti sillä vahvistuisi ja tulisi houkuttelevammaksi. Toistoja toistoja, niin eiköhän sekin ala toimia.

Kepit
Kotipihalla treenaillaan Milan kanssa pujottelua harva se päivä. Nyt kepit menevät jo aika hyvin. Alkupään kepit ovat jo pystyssä, loppuosassa ja keskellä muutamat "vaikeimmat" kepit ovat vielä hieman vinossa. Onnistuneita toistoja alkaa tulla yhä useammin. Kiihtyessään ja usean toiston jälkeen virheiden määrä lisääntyy, joten yritän nyt treenailla vain muutamia toistoja kerrallaan, että saisin aina palkattua onnistuneesta suorituksesta. Teen lähetyksiä eri kulmista ja eri etäisyyksiltä.
Tällä hetkellä Milan asento on melko pysty pujotellessa. Loppupätkässä, missä kepit ovat hieman vinossa, painuu Milakin alemmas, mutta alkuosassa se on aika pystyssä ja joutuu selkeästi "kokamaan" itseään. Vaikuttaa vähän siltä, ettei se ole vielä oppinut jarruttamaan ennen keppejä ja tekee sen alkupujottelussa nostamalla itseään pystyyn (voisiko olla näin?). Nuo vinokepithän ovat 50cm välillä, joten on kiva nähdä miten meno muuttuu kun pääsemme taas kentälle treenaamaan normivälillä olevia suoria keppejä. Toki pidemmällä välillä voi asentokin parantua. Toukokuun lopussa kävin Lägin kentällä treenaamassa ja siellä Mila teki kerran tavalliset kepit alusta loppuun oikein. En viitsinyt niitä sitten alkaa jankkaamaan, ettei tulisi virheitä.

Ratatreeni
Ratatreeniä emme tuon Lägin kentällä vierailun jälkeen olekaan tehneet. Siellä harjoittelimme rintamasuunnan lukemista ja kääntyilyä. Rata oli tällainen: 

1634227.jpg

Hypyt pidin maksien alemmilla korkeuksilla ja joissain kohdissa medien korkeimmalla. Käännöksissä rimoja ei tippunut, joskin takaakierrossa Mila ensimmäisillä toistoilla meni riman ali. Apuriman kanssa alkoi hypytkin sujua. Pari kertaa Milalla tippui joku yksittäinen rima, syytä en kyllä osaa sanoa, kun en itse ehtinyt niin tarkkaan katsoa ponnistuksia.
Taakselähetys onnistuu Milalla todella hyvin. Mila hakeutuu esteen taakse helposti. Ongelmana onkin ollut se, miten saan sen hyppäämään hypyn jos liikun itse jo sivusuunnassa. Nyt palkkasin Milaa muutamia kertoja lelulla 3. hypylle. Samoin kaikissa niissä kohdissa, joissa tuntui kääntyminen ja rintamasuunnan lukemisen olevan heikompaa.
Ensin tein vain pätkiä 1-4 ja 21-24. Kun nämä alkoivat sujua, tein muutamia toistoja pidemmillä radoilla. Pisimmäksi kaarteeksi tahtoi muodostua 4-5 ja 24-25. Näissä jäin jotenkin jälkeen varmistellessani takaakiertoa. Muutamilla lelupalkkauksilla sain nekin tiukemmiksi. Sylikäännös 6-7 sujui huomattavasti paremmin kuin 26-27, aivan kuin Mila o kääntyisi paremmin oikealle päin. Muissa kohdissa en kyllä tällaista eroa huomannut, joten johtunee vain omasta ohjauksestani. Ihan kivat ja tehokkaat treenit. :D