Doriksen nisäkasvain siis leikattiin tänään. Enhän minä saata omia koiriani leikellä, joten Doris leikattiin YES:llä. Olin kyllä leikkauksessa mukana, mutta vain avustajana.

Doriksella oli siis vasemmalla puolella toisessa nisälohkossa kasvainmainen muutos, jonka itse asiassa huomasin jo reilu vuosi sitten. Suolileikkauksen vuoksi tämä operaatio on siirtynyt, mutta nyt, kun ko. nisä alkoi hieman erittää ja kasvain on hieman suurentunut, päätin, että on aika leikata se.

Leikkaus onnistui hyvin, kasvain ei vaikuttanut olevan kiinni lihaskerroksessa, vaan rajoittuvan maitorauhaskudokseen. Nyt on Doriksella komia haava masussa ja pää sekaisin. Suolistovaivojen vuoksi se ei saa tulehduskipulääkkeitä vaan kipulääkkeinä on vähemmän suolistoa ärsyttäviä aineita, jotka saavat Dorikselta pääkopan hieman sekaisin. Taitaa prinsessa nähdä pikku-ukkoja. :D Koko päivän Doris enemmän ja vähemmän piippaili ja näytti todellakin laskuhumalaiselta (tiedättekö tunteen kun maapallo pyörii ja tekisi mieli nukkua, mutta silmiä ei voi sulkea huippauksen vuoksi?). Iltaa kohti on neiti kuitenkin jo rauhoittunut lepäilemään. Doris ei ole ollut yhtään kiinnostunut itse leikkaushaavasta, kuin ei ole aiemmistakaan ollut. Doris saakin olla ilman kauluria, mistä se on varmasti hyvin kiitollinen. Ja huomenna se pääsee mukaani töihin, jotta voin seurailla vointia.

Kasvain lähetettiin patologille arvioitavaksi, ilmoittelen tuloksista sitten kun tulevat.

Doris käyttäytyi sairaalassa mallikelpoisesti, oli kiltti ja ystävällinen sekä antoi tutkia ja hoitaa, vaikka sitä selvästi hieman jännitti. Kandi, jonka "potilas" Doris oli, olikin kirjoittanut koneelle mm.: "kiltti koira". Ai kun ihanaa :DD