Dorikselta otettiin leikkauksen yhteydessä verinäyte. Halusin pitkään jatkuneen (vuoden) ripuloinnin / löysän ulosteen vuoksi varmistaa haiman toimivuuden, sekä B12-vitamiinin ja perustarkastuksena yleisiä veriarvoja kuten maksa- ja munuaisarvot ja verenkuvan.

Jo leikkauspäivänä sain tietää perusarvot ja niissä ei ollut mitään erityistä. Proteiinit olivat hieman alhaiset, mutteivät mitenkään huolestuttavasti. Tänään sitten soitin muista veriarvoista. Haima-arvo oli normaali, joten sain siinä suhteessa huokaista helpotuksesta. Doriksen uloste kun on jatkuvasti sellaista, mitä monesti haiman vajaatoimintapotilailla.
B12-vitamiini sen sijaan oli reippaasti alle viiterajojen. Viiterajat ovat 200-850 ja Doriksen arvo oli alle 150 (eli siis tod.näk alle mittausmenetelmien). 
B12-vitamiinin puutos voi tällaisilla suolistopotilailla pahentaa ripulia. Vähäisen suolistopinta-alan ja mahdollisesti bakteeripopulaation muutosten vuoksi vitamiinia ei imeydy normaalisti ja puutos 
edelleen pahentaa oireita. Nyt Dorikselle kokeillaan kuuriluonteisena B12-vitamiinipistoksia (suun kautta ei imeydy tarpeeksi). Olisi kyllä hienoa jos se auttaisi!

Eiväthän nämäkään varsinaisesti hyviä uutisia olleet, mutta antoivat toivoa suoliston toimimisen paranemisesta. Ne huonommat tulokset tulivatkin sitten noin 15min näiden edellisten jälkeen.
Doriksen leikannut eläinlääkäri soitti patologin vastauksesta.
---
---
Pahanlaatuinen kasvain, "simple carsinoma".
--
--

Marginaalit leveys- ja pituussuunnassa ovat olleet laajat, mutta syvyyssuunnassa vain 3mm. Eli vaikka kasvain vaikutti olevan suht hyvin rajoittunut, eikä vaikuttanut tunkeutuvan maitorauhaskudoksen alapuolelle, on kasvainsoluja löydetty jopa 3mm päästä poisleikatun osan reunasta. Ja se on vähän se.
Tämä siis tarkoittaa, että kasvain saattaa uusiutua ja se on voinut levittää kasvainsolujaan jo saman puolen etummaiseen nisään (poistettiin vain muuttunut rauhanen kun kasvain vaikutti niin selkeältä) ja jopa kainaloimusolmukkeeseen. Toisaalta, kyseinen kasvain ei ole niistä pahalaatuisista se ärhäkkäin eikä 
kaikkein innokkain "tunkeutuja".
Nyt vain siis taas vaihteen vuoksi seuraillaan tilannetta. Doris siis joutuu nyt säännöllisesti mun kopeloitavaksi, maitorauhasia ja kainaloimusolmuketta tulee tunnustella uusiutumisen / leviämisen varalta.

Kuten leikannut eläinlääkärikin surullisen koomisesti totesi, minulla on todella paha karma näiden koirieni suhteen. On uskomatonta, miten näillä voikin olla kaikkea epätodennäköistä. 
Mutta tulevatpahan hoidot ja tutkimukset tutuiksi tätäkin kautta. Mikäs sen paremmin 
opettaa kuin "omakohtainen" kokemus.