Keskiviikkona oltiin taas agilitaamassa.
Dorista ei napannut alkuunkaan märkä ja sateinen keli, eikä mutaa lilluva kenttä, joten Doris teki vain yhden radan. Ohjauksellisesti meni oikein hyvin, mutta into ja vauhti puuttui... Milaa taas ei sade haitannut ollenkaan, hyvä niin.

Mila - hyppytreeni
Milan kanssa otettiin ennen treenien alkua hyppyharjoituksia. Kokoomasarjassa huomattiin,
 että jos olen liikaa Milan edessä, tulee sillä kiire ja hypyt muuttuvat epäsäännöllisiksi ja kaarista tulee
"huonoja". Muutamilla toistoilla saatiin sarja sujuvaksi, kunhan en itse liikaa edistänyt. Täytyy alkaa harjoitella minun sijoittautumista eri paikkoihin, jotta Mila keskittyisi hyppyihin minusta riippumatta.
Kaaritreenissä (vai mikä sen nimi on), Mila meni nätisti ja oikealla laukalla. Hyvä niin.
Näitä hyppytreenejä täytyy alkaa ottaa taas useammin. Pitäisi muuten mittauttaakin Mila, jotta saisin tietää onko se nyt medi vai maxi. Tietäisi vähän mitä ja miten treenata.

Radat
Tässäpä treenien radat. Ensin tehtiin rata 1-11 ja sen jälkeen 21-33.

1342507.jpg

Mila:
1-11

Otin vastaan 2 esteen takana, sylkkärillä kolmoselle, josta suoraan lähetys putkeen. Menin ottamaan vastaan 5-esteelle, josta putkeen niin että Mila meni hypyn "yläpuolelta" ja minä itse jäin "alapuolelle". Valssilla 7-esteeltä koira mukaan (samalla estin putkeen menon) ja takaaleikkaus 8-esteelle. 9-esteeltä 10-hypylle jaakotuksella (?) ja viimeiseen väliin pieni veto vastaisella. 

21-33
Vastaanottamaan 22-esteen taakse, josta koira putkeen. Minä vastaanottamaan 24-hypyn taakse, jolle sain Milan pienellä rintamasuunnan käännöllä. Jos jätin sen tekemättä ja kiirehdin, juoksi Mila suoraan seuraavaan putkeen. Putkeen 25 lähetyksen jälkeen menin vastaanottamaan 26-hypyn taakse, josta vedätin Milan kohti hyppyä 28. Taakselähetys ja valssi hypyn "yläpuolella", takaaleikaten 29:lle, taakselähetys 31:lle jossa taas tein valssin hypyn edessä, pienellä haltuunotolla 9-esteen ohi, lähetys viimeisille. 

*en osaa vielä ohjata Milaa
*Mila irtoaa putkiin TODELLA herkästi
*Mila seurasi aika hyvin ohjaustani, eikä valinnut kovin usein itse vääriä ansaesteitä
*rimoja ei monta tippunut
*treeniä tarvitaan irtoamisen ja haltuunoton vaihteluun - Mila tahtoo joko mennä vain kaukana tai pysyä vain lähellä
*Mila lukee aika herkästi "irtoamislupia", eli jos käsi nousee liian ylös, karkaa Mila kauas
*eipä ole yksikään aiemmista koiristani tuossa iässä (16kk) tehnyt vielä tällaisia ratoja, eli jotain on ehkä tehty oikein Milan koulutuksessa :D


Doris:
Tein Doriksen kanssa vain radan 1-11. Ohjasin Dorista samoin kuin Milaakin. Suurin ongelma Doriksella oli mennä väli 5-6 suorittamatta matkalla ollutta hyppyä. Ohjasin taas "alapuolelta" ja Doris meni "yläpuolelta". Välissä sai olla tarkkana, että otti itse rytminvaihdoksen - pieni kiihdytys hypyn kohdalle ja samalla pitäen Doriksen hypyn toisella puolella sivulle nostetulla kädellä. Muuten hyvin.

*Doris osaa kyllä ohjauskikkoja ja lukee hyvin ohjausta
*välillä neiti valitsee itse esteitä - lukee rataa itsenäisesti
*prinsessa ei innostunut kelistä, joten vire oli alhainen