Kivaa, pääsemme taas treenailemaan agilityäkin, olemme nimittäin palanneet taas sivistyksen pariin.

Tänään oli meillä parin kuukauden tauon jälkeen ensimmäiset treenit ja teemaksi otimme etenemisen. Viime aikoina on treenattu paljon koukeroita ja kiemuroita, joten välillä irtoamis- ja etenemisharjoitus tekee hyvää.

Rata oli helppo, kolme suoraa joiden päissä kääntymiset. Rata mentiin molempiin suuntiin (1-11, 21-31) Ohjaajan oli tarkoitus pysytellä putkien välisellä alueella ja saada koira irtoamaan suorien
 päihin itsenäisesti. Apuna käytimme targetteja  (namikupit ja avustaja). 

1278013.jpg

Mila:
Alkuun Milalla oli hieman vaikea irrota niin kauas ja se usein kaarsi minua päin ennen suorien viimeisiä esteitä tai sitten keskimmäisellä suoralla kääntyi kesken kaiken viimeisen suoran putkeen,
 jos olin keskimmäisen ja viimeisen suoran välissä. Namikuppien ja pienen avustuksen jälkeen Mila kuitenkin
hoksasi jutun ja kun minä pysyttelin keskimmäistä suoraa mentäessä ekan ja keskimmäisen välissä (takaaleikkaus viimeiselle suoralle menoon), meni pätkät ihan kivasti. Viimeisen suoran loppun suorittaminen oli aina se vaikein kohta, niissä Mila meinasi kääntyä luokseni ennen aikaisesti, siinä avustin hieman liikkumalla itse loppua kohti enemmän kuin ensimmäisillä suorilla.

Doris: Arvatenkaan tämä harjoitus ei tuottanut Dorikselle ongelmia, tyttö tuntui vain olevan aivan innoissaan namikupeista. Tai no, olihan meillä ongelmia - Dorista ei meinannut saada jatkamaan rataa namikupeilta ja avustajatkin piti käydä tarkistamassa, josko heillä olisi lisää palkkaa. Eteneminen sinänsä ei ollut ongelma. Tuntui kivalta tarjota Dorikselle näin tauon jälkeen tällainen hänelle helpompi ja motivoiva treeni, jossa sai vain juosta kovaa ja sai paljon palkkaa. Ja hyvä on todellakin Doriksellekin vahvistaa välillä tuota etenemistä.

Ennen varsinaisia treenejä harjoittelin Milan kanssa kontaktiesteitä, A:ta ja puomia. Mila on kyllä hyvin mielestäni hoksannut nose touch -systeemin ja menee vauhdilla alas ja pysähtyy kuin seinään. Mila laittaa myös hyvin painonsa takaosalle asettautuen hyvään ja tasapainoiseen asentoon kontaktille. Olen nyt laittanut ylösmenollekin lätkän ja vaatinut siinäkin nose touchin, jottei niistäkään tulisi ongelmaa.
Harjoittelimme myös rengasta ja aivan kuin Mila olisi tauon aikana tajunnut renkaan idean. Se ei yrittänyt mennä renkaan sivusta vaikka otin sitä lähetyksinä, vastaanottoina ja vienteinä.
Myös keppejä otin verkkojen kanssa, ne samat 2 kaarta olivat poissa, jotka ennen taukoakin olivat, mutten vielä poistanut lisää kaaria, halusin vain palauttaa pujottelun Milan mieleen.

Kyllä on kiva olla taas kotona ja päästä normaaleihin rutiineihin kiinni = treenaaminen :D