Pujottelu
Nyt olemme alkaneet treenata pujottelua verkkojen avulla. Verkot on liitetty kujakeppeihin. Alkuun laitoimme kujaa hieman leveämmäksi, tällä kertaa jo noin 5 cm kujalla. Mila alkoi mennä kujaa huomattavasti nopeampaa heti verkkojen laiton jälkeen. Nyt Mila selkeästi jo "pujottelee". Olen nyt ottanut lähetyksiä eri suunnista ja eri etäisyyksiltä, en kuitenkaan vielä yli 90 asteen kulmasta, ulkokulmasta vielä pienemmillä kulmilla kuin sisäkulmasta. Keppien päässä on targetilla namia 
odottamassa ja Minna on valvomassa, ettei Mila karkaa targetille keppien ohi. Tällä kertaa huomasin selvästi Milan jo hieman jarruttavan itse kepeille mennessä.Tämähän olisikin tosi hyvä systeemi, jos Mila oppisi kerralla myös suhteuttamaan vauhtinsa itse kepeille oikeaksi.

Kontaktit
Pitkän tauon jälkeen aloimme treenata kontakteja kapistuksella. Olen tauonkin aikana vahvistanut nose touchia lätkälle ilman kapistusta. Mila oli treenien siinä vaiheessa jo niin ylikierroksilla, ettei keskittymisestä
meinannut tulla mitään. Pitäisi saada se jotenkin rauhoittumaan kontaktille. Kyllä se suht hyvin tekee ne (joskin välillä peppu putoaa kontaktilta), mutta sen olemus oli kyllä treenatessa niin sähikäinen, etten tiedä ajatteliko se ollenkaan mitä tekee. Täytyy treenata kotona rauhallisemmassa tilanteessa. 

Rata

<a href=Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket">

Treenin tarkoitus oli harjoitella "twistiä" ja mun vartalonlukua. Milahan ei ole hirveästi kääntyillyt mun vartalon mukana, jos ohjaan sitä edestä.
Ensin tein radan 1-6. Otin sen vastaan noin puolesta välistä esteitä 1-2, lähetin tekemään itsenäisesti kaarretta 2-4 ja liikuin itse vain sivusuunnassa 2- ja 4- esteiden etupuolella. Sain Milan käännettyä hyvin 4 esteelle vastaisella kädellä ja sitten putkeen lähetys oikealla kädellä. Pyrin koko ajan olemaan hieman Milan edellä. Muutamia kertoja Mila pudotti 3- tai 4-riman (rimat minien korkeudella). 6-esteelle jouduin tekemään pienen vekkauksen kropalla eli otin putkesta vastaan vasemmalla ja kropalla + oikealla kädellä käänsin sen 6-esteelle. Tätä juuri halusin harjoitella, sillä aiemmin Mila olisi kyseisessä tilanteessa todenäköisesti juossut esteen ohi . Nyt se kääntyi kuitenkin esteelle ilman ongelmia.

Sitten rata 21-26. Aloitin radan kuvion keskeltä, eli takaalähetyksellä 21:lle. Liikuin kohti putkea heti taakselähetyksen jälkeen, otin Milan vastaan hypyltä vastaisella (oikea) ja lähetin putkelle koiranpuoleisella (vasen) kädellä. Vekkaus esteelle 23 ja lähetys kaarelle. Kiihdytys vielä viimeiselle esteelle.
Mila lähti hyvin irtoamaan kaarelle, mutta jos vedätin sitä siinä tai yritin voimakkaasti kääntää, tiputti se
keskimmäisen riman. Jättäytymällä hieman taakse ja antamalla sen itse tehdä kaaren (23-25) meni se parhaiten eikä pudottanut. Viimeiselle esteelle saaminen oli hieman vaikeaa. Jäin jälkeen suoralla ja Mila ajautui viimeisen hypyn ohi sisäpuolelta. Otimme sitten muutamia kertoja niin, että Terhi piti lelua viimeisen esteen takana ja heitti sen Milalle eteenpäin. Alkuun Mila ei osannut katsoa lelua, joka ei nyt lentänytkään minulta, mutta kun vihdoin tajusi sen, irtosi se viimeisellekin esteelle hyvin.

Harjoiteltavaa:
*edestä ohjaamista / ohjaaja häiriötekijänä
*palkka esteiltä, ei minulta
*hyppytekniikkaa - nyt se kiirehtiessään hyppää liian läheltä rimaa, jolloin hypyn kaari sijoittuu väärin
*kontaktit

Hyvää:
*ilo, riemu ja vauhti!!
*taakselähetys
*kropanluku on parantunut
*sivuirtoaminen parantunut