Sää oli sateinen ja kenttä melko kurainen, mutta Milaa ei huono ilmakaan näytä masentavan, vaan silloinkin tehdään sata lasissa. Hyvä niin.

Kepit
Otin ensin kepit muutamaan kertaan suoralla lähetyksellä, targettina namilätkä. Kepit olivat edelleen noin 5 cm kujana. Tällä kertaa otin harjoitteluun myös suuremmat tulokulmat, sekä ulko- että sisäkulmasta. (piirroksessa 1-2.) Mila haki sisäänmenoa todella hyvin ja pujotteli itsenäisesti välittämättä liikkumisestani. Lähdinkin välillä liikkumaan sivusuunnassa, ottamaan vastaan esim. esteen takaa. Jossain vaiheessa laitoin kujan suoraksi, jättäen kuitenkin ensimmäisen ja viimeisen välin hieman auki helpottaakseni sisäänmenoa.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Rata 21-28.
1-4 ohjaus normaalisti sisäkaarteesta, 5-6 ja 7-8 valssaamalla kuvion sisällä.
Rimat matalalla. 2-3 kaarretta harjoittelin tiukaksi jättämällä ensin lelun 2- esteen taakse ja sitten 3-esteen taakse palkaksi.
Hyvää: Mila lukee jo aika kivasti ohjaustani (ainakin ajoittain), valssit meni oikein hyvin.
Ei niin hyvää: Milalla taipumus lähteä (kelpiemäisesti?) jatkamaan omaan kulkusuuntaansa lukematta niin
vahvasti esteitä. Alkuun Mila meinasi juosta 4-esteen ohi ulkokautta, sitä piti hieman suoristaa 3-esteen jälkeen / pitää enemmän hanskassa. Kaarteet menee alkuradassa suht tiukasti, mutta vauhdin kasvaessa kaarteetkin pitenevät.

Rata 31-39
Otin kepit mukaan radan alkuun. 35-36 kaarteeseen lisää haastetta kovemmalla vauhdilla ja yksi valssi loppuun 38-39.
Hyvää: Hieno kepeille meno, hyvä valssin seuraus. Mila ei reagoinut kepeillä siihen, että juoksin ottamaan sitä vastaan 33:n taakse.
Ei niin hyvää: 35-36 tahtoi mennä pitkäksi ennen kuin tajusin ottaa Milan tiukemmin haltuun ennen 35:ta. 

Rata 41-48
Valssi 44-45 välissä, taakselähetys 46:lle, valssi 46-47 ja kepit lopuksi. Palkka odottamassa. 
Lopuksi tein vielä niin, että otin 46-47 ilman valssia, leikkasin takaa 47:lle ja lähetin samalla kepeille.
Hyvää: Mila hakee innokkaasti keppejä ja irtosi niille hyvin. Mila luki 44-45 valssinkin oikein hyvin,
 ei tiputtanut rimaa vaikka olin sen edessä ja teki pienen kaarteen. Taakselähetys tuntuu varmalta, eikä Mila tällä kertaa tullut edes esteen ohi, vaikka liikuinkin valssaamaan.
Ei niin hyvää: Tarvitsee voimakkaat vartalo-ohjaukset, jopa "ylikorostetut", kuten 46:lle tultaessa, jos
valssasin 46-47 -väliin. Ilman voimakasta vartalo-ohjausta ajautuu helposti esteiden ohi. --> Esteiden lukua siis harjoiteltava.

En tiedä oliko järkevää yhdistää keppejä rataan vielä tässä vaiheessa, mutta niin nyt kuitenkin tein, eikä siinä ollut ongelmaa. Mila haki kepit todella hienosti radallakin, vaikka vauhti ja kiihko kasvavat radan myötä.

Kontaktit
Treenien lopussa otin A:n alastulokontaktia. Nostin Milan aina noin puoleen väliin alastuloa, josta se lähtikin vauhdillä lätkälle. Kivasti Mila näyttää laittavan painonsa taaksepäin ja tarjoaa hanakasti nosetouchia. A:lla sillä ei ollut ongelmaa sen suhteen, ettei peppu olisi pysynyt kontaktilla, vaan kaikki toistot onnistuivat erinomaisesti. Palkkasin kullakin toistolla useita kertoja nosetouchista ja pois kontaktilta se tuli vain kutsusta. En kylläkään avustajan puuttuessa lähtenyt kovin kauas A:sta, mutta liikuskelin hieman kontaktin ympärillä heitellen nameja Milalle.

Kokonaisuutena oikein hyvät treenit mielestäni. Opimme molemmat uutta ja molemmilla oli kivaa loppuun asti.