Luut eivät pysyneet siteestä huolimatta paikoillaan, joten YES:n kirurgin kanssa keskusteltuani päädyttiin olkanivelen leikkaamiseen. Usein luksaatioissa voidaan luun päät kiinnittää toisiinsa nauhalla, jolloin nivel voi toimia edelleen normaalisti. Repon kohdalla luksaatio oli kuitenkin sen verran paha, ja luut niin pienet, että em. menetelmä ei olisi onnistunut. Repolle tehtiin eilen YES:llä olkaniveleen artrodeesi, eli lapa- ja olkaluun päät kiinnitettiin toisiinsa luusiirteellä ja useilla "metallitikuilla". Jatkossa Repon olkanivel ei siis liiku, mutta etujalassa tärkeämpää onkin kyynärnivelen liikkuvuus. Nyt Repo on koppilevossa tai hyvin vähällä liikkumisella 1-2kk, jonka aikana luutumisen pitäisi tapahtua. Toivomme vain, että kaikki edelleen menee hyvin ja luutumisprosessi onnistuisi näinkin vanhalla koiralla.
Metalleja ei tarvitse jalasta poistaa, joten Repo on nyt todistettavasti rautainen kaveri.

Tällä hetkellä Repo vaikuttaa ihan hyvävointiselta. Hieman se on pöllyssä saamastaan kipuinfuusiosta ja opioidikipulääkityksestä, mutta se on syönyt ja käynyt tarpeillaan. Häkissä oleminen sitä selvästi suututtaa. Jalkaa ei tarvinnut mitenkään lastoittaa tai paketoida, ainoastaan leikkaushaava on peitetty siteellä.

Jouduin kyllä pitkään miettimään mitä Repon kanssa tekisin. Leikkaus oli todella kallis tehohoitovuorokausineen (munuaisvian takia Repo joutui olemaan nesteytyksessä) ja kyseessä on kuitenkin vanha koira. En kuitenkaan (taaskaan) osannut luovuttaa. En halua ajatella "mitä jos". Nyt on ainakin yritetty ja parhaassa tapauksessa Repolla voi olla vielä vuosia laadukasta elinaikaa jäljellä.

Laskin muuten YES:llä käydessäni kuinka paljon minulla on mennyt tämän epäonnisen viimeisen vuoden aikana koirien hoitoon rahaa. Tähän summaan ei tietenkään sisälly ostamani lääkkeet tms, vain YES:n laskut... Summa oli kutakuinkin järkyttävä! Ei ehkä olisi pitänyt laskea niitä yhteen, tieto lisää tuskaa. Noh, jospa vaikka seuraavat vuodet olisivat taas hieman rauhallisempia tällä rintamalla. Ja mitäpä sitä ei parhaiden ystäviensä vuoksi tekisi.