Otimme eilen illalla ex tempore -lähdön mätsäriin Milan kanssa. Vettä satoi koko ajan ja olimme kentällä liki kolme tuntia. Mukana oli Heli Malla-pennun kanssa ja tytöillä olikin vallan hauskaa koirapaljoudesta huolimatta. Mila kyllä edelleen hieman arastelee vieraita koiria, etenkin isoja, ja jos jotain rähinää lähettyvillä sattuu, menee Mila hieman hämilleen. Mallan seurassa se kuitenkin oli hyvinkin rento ja kehässäkin melkein kuin kotonaan.

Pentuja oli liki 30. Menimme pennuissa tutun skyenterrierin parina ja saimme sinisen nauhan, tuomarin sanojen mukaan kokemattomamman kehäkäyttäytymisen vuoksi. Muuten Mila oli kyllä vallan hienosti, seisoi hyvin paikallaan ja ravasi upeasti, mutta hampaiden katsominen oli sen mielestä aivan tylsää. Juuri kun tuomari alkoi katsomaan sen hampaita, rähähti viereisessä kehässä joku, ja tottakai Milan piti sinne katsoa. Tuomari oli vähän arka katsomaan hampaita, ja kun Mila vähän käänteli päätään, ei se uskaltanut niitä katsoa. Minä sitten näytin hampaat sille ja hyvinhän se ne näyttääkin, kun vain rohkeasti ottaa päästä kiinni. Täytyy harjoitella sitä, että vieraatkin katsovat hampaita, jotta Mila oppisi olemaan paikoillaan sen aikaa.

Sinisten kehässä tulimme toiseksi, voiton vei komea labbis-pentu, josta tulikin sitten myös BIS. Olin oikein tyytyväinen mätsärireissuun, Milalle jäi varmasti mukava mieli ja se sai hyvän positiivisen kokemuksen koiratapahtumasta. Kehässä ollessamme, vuoroamme odotellessa leikin aina välillä Milan kanssa ja pidimme yhdessä oikein kivaa.

Mätsärin loputtua kävimme viereisellä agilitykentällä ottamassa muutamia hyppysarjoja (rimat maassa) ihan vain fiilistelyn vuoksi. Oli kyllä vallan mukava päivä.