Doris oli eilen ensimmäistä kertaa agilitykisoissa sitten leikkauksen. Vähän etukäteen jännitin, miten se jaksaisi Piirinmestaruuskisojen kolme starttia. Päivä oli vielä aurinkoinen ja helteinen.

Ensimmäisellä, perusradalla Doriksella oli aivan kauhean hauskaa :) Heti kakkosesteen jälkeinen kaarre venyi kamalan pitkäksi, kaikki kontaktit paukkuivat ja tulihan meille hyllykin, kun en saanut Dorista vedettyä esteiden välistä. Tyttö loikki kuin aropupu ja piti kyllä lystiä koko rahan edestä. Loppurata menikin hienosti,
erityisen tyytyväinen olen kepeillemenoon. Kepeille mentiin A:lta, noin 110 asteen ulkokulmasta. Tulin A:n oikealta puolelta ja vippasin Doriksen kepeille poispäinkäännöksellä. Sinnehän se sujahti tiukassa kulmassa kuin unelma, oikeaan väliinkin ihan. Tuloksena radalta kuitenkin tuloksena hylly. Ei kyllä harmittanut, nauratti vain Doriksen riemu radalle paluusta :) En itsekään ollut parhaassa vireessä aamupäivän radalla. Jotenkin ei ollut yhtään sellaista kisavirettä, eikä jännittänytkään yhtään. Ja sen huomasi löysästä ohjaamisesta.

Ennen hyppyrataa tsemppasin itselleni vähän enemmän tekemisen fiilistä ja radalle lähdettiinkin jo paremmalla vireellä. Rata meni muuten oikein kivasti, mutta kepeille viennissä tuli pieni kämmi ja Doris meni toiseen väliin ja pujotteli vähän matkaa ennen korjausta. Siitä huolimatta päästiin (melkein) ihanneaikaan, 0,3? tuli yliaikaa. Mahtavinta oli ehkä se, että sain Doriksen vedettyä pois putken väärästä päästä, joka oli tyrkyllä melko lähellä hyppyä. Tällä radalla poispäinkäännös (vai vippaus, ihana ihana agilityterminologia) hypylle ei toiminut kovin hyvin, vaan siinä tuli hieman sähläystä, ei kuitenkaan kiellon verran.

Viimeinen, joukkuerata meni oikeinkin kivasti. Doriksesta huomasi, että se oli jo hieman väsynyt, se nimittäin otti oikeinkin hienosti sekä A:n että puomin alasmenokontaktit :). Hieman oli jo vauhti hiipunut aiemmista radoista, mutta ihanneaikaan päästiin. Puomilta vain tuli ylösmenokontaktivirhe.

*Doriksella oli sikakivaa, ja se on tärkeintä
*kontaktit, aah, ne kontaktit - pitänee taas treenailla niitä
*poipäinkäännös kepeille loistava (vasemmalle), hypylle (oikealle) ei ollut sujuva
*välistäveto ei onnistunut, taaksetyöntö onnistui kyllä hyvin - välistävetoja harjoiteltava
*Doris kestää hyvin vedätystä
*ihanaa palata taas kisaradoille!!