Lähdimme Milan sekä Minnan ja Bugin kanssa Lietoon Suoknuutin Jaakon agioppiin. Rata oli seuraavanlainen.

\"Photo">Rata

Radallahan on paljon esteitä, mitä emme ole harjoitelleet, kuten rengas, muuri ja pituus. Aloitimme radan renkaalta (sitä olemme itse asiassa kerran harjoitelleet). Muutaman toiston jälkeen rengas sujui oikein hyvin. Ensimmäistä kertaa meillä oli myös rimat esteissä, joskin vain 15 cm korkeudella. Mila hyppäsi hyvin. Kentän reunalta hyppytekniikkaa tarkkaillut Minnakin totesi hyppykaarien olleen oikeanlainen. Muutaman kerran, jos olin Milan linjan edessä, tiputti Mila riman, mutta kiireessäkään ei rimat lennelleet.
Ensin otimme pätkän 2-5. Renkaalta näkyvä putki veti Milaa ja minun pitikin olla tarkkana käännöksen kanssa, Milan huomio piti kiinnittää jo ennen rengasta. Heitin Milan 3 hypylle ja lähdin itse tykittämään 4 esteelle. Valssasin 4-5 väliin. Mila meinasi monta kertaa juosta selkäni taakse, sillä perään juostessani se selkeästi alkoi vain koheltaa. Neloshypyn se teki kyllä hienosti joka kerralla.

Seuraava pätkä oli 6-9. Muuria harjoittelimme muutamia kertoja sellaisenaan ja sitten taaksepäin ketjuttamalla otimme putkesta asti. Tarkoitus oli ohjata Mila 8 hypyn vasemmalta puolelta, ja sen vuoksi minun piti ehtiä Milan ollessa putkessa muurin taakse vastaanottamaan. Näin pitkä välimatka aiheutti muutamia kertoja sen, että Mila tykitti muurin ohi luokseni. Toistoilla saimme sen kuitenkin tulemaan muurin yli. 8 esteelle kääntäminen olikin sitten melkoisen vaikeaa. Kelpiemäinen ongelma ilmeisesti, ohjaajan "karatessa" tulee koiralle vain kiire perään ja osumatarkkuus kärsii. Milalla ei ole estehakuisuus vielä niin suuri, että se kääntyisi esteille niin kuin Doris. Helpotimme 8-esteen kulmaa hieman ja otimme vauhtia pois. 9-putkeen lähettämisessä ei ollut mitään ongelmaa, yllättäen :). Sinne Mila kyllä irtoaa... 

9-putkesta olikin vaikea saada Milaa 10 esteelle. Minä kun halusin mennä valssaamaan 10-esteen taakse. Mila helposti juoksi vain perääni esteiden välistä.

Loppurata menikin ihan kivasti. Etenkin 14-18, kun ohjasin sillä pätkällä Milaa takaa. Takaaleikkaukset onnistuvat oikein kivasti.

Sain taas todella hyviä vinkkejä treenaamiseen ja tuollaisen tykin ohjaamiseen. Oli kyllä hyvät ja antoisat treenit!

*vedätystä ja edestä ohjaamista harjoiteltava, Milalle kiire perääni ja keskittyminen kärsii
*vauhdin tiputtamista tiukkoja paikkoja varten treenattava
*takaaohjaaminen hyvällä mallilla, Mila menee todella nätisti ja hyvin kun saa olla edessäni
*palkattava esteiltä enemmän jotta saataisiin estevarmuutta ja estehakuisuutta
*treenattava ohjaajan vartalon lukemista, nyt Mila ryntää liikkeeni suuntaan huolimatta ylävartaloni käytöstä - ohjaavan käden ja hartialinjan lukua opetettava Milalle
*voimme näköjään alkaa jo harjoitella pieniä pätkiä matalien hyppyjen kanssa
*alkaa olla aika ottaa myös muut esteet harjoitusohjelmaan, kuten "erikoishypyt" pituus, muuri yms.