Olemme Milan kanssa harjoitelleet nosetouchia lätkän kanssa eri paikoissa. Tänään päätin sitten uskaltautua ihan kontaktille. Pystytin kontaktikapistuksen takapihalle. Ensin tein muutaman toistosarjan lätkän kanssa ilman kontaktikapistusta ja sitten siirryimme 
kapistukselle. Aloitin nyt alastulokontatin treenaamisen kapistuksen leveämmästä päästä, pennulla on siinä varmaan tukevampi olo ja kontaktilla pysyminenkin lienee helpompaa. Pidin Milan hihnassa, alkuun pidin sitä lähes kaulapannasta kiinni. Kontaktin toiselle puolelle viritin puutarhatuolin estämään sivusta pois menoa. Itse olin aluksi ihan Milan vieressä ja jopa kyykyssä. Nostin sen alasmenolle lähelle maata, jossa lätkä oli odottamassa. Lätkä oli maassa siten, että Milan oli helpointa koskettaa siihen etujalat maassa. 
Naksulla palkkasin nenäkosketuksesta, namitkin tiputin lätkälle tai lätkän lähelle, mihin nyt satuin osumaan :).  Samalla toistolla palkkasin aina useamman kerran nenäkosketuksesta ja sitten kutsuin Milan pois kontaktilta "tule"-käskyllä.

Otimme toistoja molemmilta puolilta ja vähitellen nostin Milaa hieman ylemmäs. 
Kerran Mila pääsi kiepsauttamaan peppunsa toiselta puolelta maahan, josta nostin sen
 takaisin kontaktille mitään sanomatta. Siinä taas palkkasin oikeanlaisesta nenäkosketuksesta. Viimeisillä kerroilla Mila lähes ryntäsi lätkälle, mutta ei meinannutkaan juosta läpi vaan pysähtyi nätisti nenä maassa. Loppuvaiheessa olin itsekin jo noussut seisomaan ja pyrin olemaan hieman eri kohdissa, välillä 
vähän edempänä ja välillä vähän taaempana.

Helpompi olisi kyllä treenata avustajan kanssa, joka voisi roikkua hihnassa. Tällöin pääsisin itse alusta asti liikkumaan kauemmas. Avustaja voisi myös tiputella Milalle niitä nameja. Mutta tästä lähdetään, katsotaan sitten myöhemmin sitä avustajaa. Ajattelin myös, että voisin ruveta antamaan osan ruuasta Milalle kontaktilla, olisiko siinä järkeä?

Ja olisi varmaan taas kannattanut laskea toistot, mutta enhän minä muistanut. Otimme kuitenkin treeniä useassa pätkässä, välillä pidimme taukoa ja sitten taas muutamia toistoja molemmin puolin.