Otin taas aamulla Milan kanssa kontaktikapistuksella nosetouch -treeniä. Edelleen otimme leveämmällä puolella ja pidin Milan hihnassa. Alkuun hyppäytin Milan aika alhaalta kapistukselle, josta se ryntäsikin vauhdilla lätkälle. Se selkeästi jo tietää, että kuono tulee laittaa lätkälle, josta seuraa naksu ja nami. Otin jokaisella toistolla 3 tai 4 kosketusta ja sitten kutsusta pois. Mila ei ole kertaakaan lähtenyt kontaktilta ilman kutsua, hyvä niin.
Ensin otin 3 toistoa molemmilta puolilta näin ja sitten 3 toistoa molemmilta puolilta niin, että nostin Milan kapistuksen harjalle, josta se sai mennä lätkälle. Korkeammalta tullessa Mila ensin aina vähän mietti mitä pitikään tehdä ja sitten lähti lätkälle. Vauhti oli huomattavasti rauhallisempi ylhäältä asti tullessa, liekö vielä hieman epävarmuutta tasapainon kanssa. Kerran Mila löi lätkää myös tassulla, kun uusi naksautus ei heti tullutkaan, yritin pidentää kosketusaikaa ennen naksautusta.

Mitenköhän minun kannattaisi toimia ylösmenokontaktien kanssa. Opetanko niihinkin jonkun kosketusjutun, vai luotanko koiran pieneen kokoon? Olisiko nosetouch niihinkin sopiva? Ja pitäisikö se opetaa koskemaan maahan ennen kontaktia, vai kontaktipinnalle? Pään alasvienti luultavasti riittää kontaktin onnistumiseen, vai pitäisikö se ihan pysäyttää? Toisaalta jos näin pienenä joudumme maxeihin, antaisimme vielä lisää etua isommille koirille, jos alan sitä pysäyttämään sekä ylös- että alasmennessä. Kommenteja, kiitos...

*6 toistoa molemmin puolin, 3-4 kosketusta per toisto
*kerran toinen takajalka karkasi maahan kontaktilta, jolloin nostin takapään takaisin oikeaan paikkaan
*Mila selkeästi hakee jo nenäkosketusta
*ei yritä karata kontaktilta pois ilman kutsua
*korkeammalta tullessa vielä epävarmuutta