Milan kanssa aloittelimme hyppytreeniä Minnan ohjauksessa. Ensin otimme vain yhtä hyppyä ponnistuspuomin avulla. Hyppy oli okserimallinen ja sitä mentiin vain suoraan. Hyvin Mila näytti ponnistavan oikeasta kohdasta ja hypyn kaari näytti oikeanlaiselta. Rimat tietenkin olivat hyvin matalalla, jotain 5-15cm.
Sitten otimme kaarihyppyjä (vai mikä se termi onkaan). Eli kolme hyppyä oli suhteellisen lähekkäin muodostaen kaaren (siivekkeiden reunat vastakkain). Hyppyjen väli oli alkuun 5 jalkaa. Niillä väleillä Mila tuli alas todella lähelle seuraavaa hyppyä ja joutui ponnistamaan ylöspäin. Pidensimme välejä yhdellä reilulla jalalla ja jo alkoi hypynkaaret näyttää hyviltä, Mila hyppäsi aina keskelle hyppyjen välejä ja ponnisti nätisti. Rimat edelleen 15cm korkeudella. Vasemmalle kaartaessa tahtoi kaarros venyä pitkäksi ja viimeiselle hypylle Mila tuli ensin liian "löysästi". Namikuppia siirtämällä kulmaan päin saimme sen kääntymään paremmin ja hyppäämään lähempää siivekettä. Olen tässä hyppyopissa ihan vasta-alkaja, joten termistö ja selitykset voi olla hyvinkin sekavia, mutta korjailla saa kommenttilaatikkoon :)

Otin Milan kanssa huvin vuoksi pientä pyöritystä yhden hypyn ja A:n alla olevan putken kanssa. Kuvassa on muutama esimerkki ottamistamme pätkistä. Välillä lähetin sitä kiertämään hyppyä takaa ja välillä suoraan hypylle. Hypyn takana olevat numerot ovat sillä puolella, mitä kautta kierrätin Milan takaa. Vaihtelin myös putkeenmenosuuta. Hyvin on tyttö oppinut näköjään tuon takaakierron, joskin pari kertaa se juoksi koko hypyn ympäri. Sitä täytyy näköjään hieman auttaa rintamasuunnan käännöllä ja vastaisella kädellä, jotta varmasti kääntyy myös hypylle. Ja putkeen irtoamista ei tarvitse arpoa, sinne se tyttö kyllä sujahtaa ja vauhdilla! Pitänee alkaa ottaa sellaisiakin treenejä, jossa nimenomaan EI saa mennä putkeen, vaikka se tyrkyllä olisikin...

\"Photo">Milan rata