Doris

Tällä kertaa oli tällainen rata treenattavana. Huom, ehkä vihdoin keksin, miten saan nämä radat suht siististi näkyviin.

\"Photo">Doriksen rata

Pienet tiukat pyörityksethän meillä yleensä menevät oikein hyvin, mutta nuo pitkät viennit tuntuivat haastavilta. Otimme treenit siten, että ensin kukin sai kokeilla ja treenata paria 3-5 esteen pätkää. Lopuksi otimme sitten myös koko radan.
En vieläkään nostanut rimoja Dorikselle tappiin, vaan teimme vaihtelevasti medi-maxihypyillä. Doris oli oikein innoissaan ja jaksoi hyvin koko treenit. Ehkä me nyt jo uskaltaudumme ilmoittautua piirinmestaruuskisoihin, kun kerran kotikentällä ovat.
Otin ensin pätkän 6-10, sillä halusin testata juuri noita pitkiä vientejä. Ohjasin Doriksen 7-8 hypyt 15 hypyn kentän puolelta,  jolloin samalla tuli hieman sivuetäisyysharjoitusta. Eihän se Doris edes vilkaissut sitä väärä hyppyä vaan paineli vauhdilla puomille. Puomilla yritin liikkua sivusuunnassa kohti putkea ja jättää Doriksen suorittamaan kontaktia itsenäisesti. Ensimmäisellä kerralla liikuin ilmeisesti liikaa tai liian nopeasti, sillä Doris lähti ilman lupaa perääni. Se kyllä teki kontaktin, hienon 2on-2off, mutta lähti perääni.  Seuraavalla kerralla otin kontaktin hieman rauhallisemmin. Tuota sivuetäisyyttä ei niin paljon olla kontakteilla harjoiteltukaan, sitä siis nyt treenaamaan (aivan niin kuin Doris kisoissa ikinä pysähtyisikään kontaktille, saatika menisi alas asti, jos minä lähden jonnekin huitelemaan, mutta harjoitellaan...). 
Toisena pätkänä tein 11-13, sillä halusin testata miten kaukaa saan Doriksen heitettyä A:lle jäämällä itse A:n sivuun. Ällistys oli suuri, kun en meinannut saada Dorista millään A:lle. Maassa taisi olla joku nami, sillä kerta toisensa jälkeen Doris pyörähti A:n sivuun haistelemaan. Vasta, kun kävin lähes kuonosta sen viemässä A:lle, se onnistui. Eli ainakin tänään minun piti käydä pyöräyttämässä Doris sinne. Harjoittelin puolenvaihtoa kontaktin edessä. Jätin Doriksen alastulokontaktille ja vaihdoin puolta sen edessä, jottei renkaalle tarvisi leikata takaa. Treenitilanteessa ainakin toimi hyvin.

Lopuksi kun otimme koko radan, vaihdoin ohjausta sen verran, että leikkasin renkaalla takaa, tulipahan testattua sekin, eikä siinä mitään ongelmia ollut. Kohdan 15-17 otin niin, että leikkasin esteelle 15 takaa (tulin siis sille Doriksen ja A:n välistä), samantein aloin valmistaa takaaleikkausta esteelle 16. Kiepsautin Doriksen siis ulkokautta esteeltä 16 esteelle 17. Minusta tuntuu että ainakin Dorikselle tuo oli paras ratkaisu, sen vauhti ei tippunut ja linja pysyi sulvana. Putkea Doris ei edes katsonut, vedin sen 16:ta vastaisella (vas) estekuvion keskelle.

Ainoat ongelmat tulivat loppuradasta, kun muljautin jotenkin polveni, ja sitä vihloi vietävästi joka askeleell (seli seli). Sisulla tietenkin piti painaa loppuun asti, mutten ehtinyt putkelta 21 työntämään sitä seuraavan hypyn taakse. Yleensähän nuo takaaviennit ovat suhteellisen varmoja meille, mutta nyt linkuttaessani jäin sen verran taakse, että Doris hyppäsi 22 hypyn väärään suuntaan. Samoin valssi väliin 23-24 oli tehoton liikkumisestani johtuen.

*Doriksen kunto riitti hyvin treeneihin
*pitkätkin viennit onnistuivat, joskin 9-10 kaltainen vienti voisi kisoissa olla hankala, kun pitäisi varmista kontakti puomilla ja sitten olisi taas A tyrkyllä
*itse olin pihalla kuin orava, en meinannut millään muistaa rataa tms
*kontakteilla täytyy alkaa harjoitella sivuetäisyyttä, alkuun varmaan avustajan kanssa