Olen nyt alkanut opettaa seuraamista ja seisomista Milalle. On kyllä ollut todella paljon muita kiireitä, joten kunnon treenistä ei voi puhua, mutta muutamia toistoja aina silloin tällöin tulee otettua.

Seuraaminen
Seuraamista opetan perusasennosta perusasentoon siirtymisenä yhdistettynä vedättämiseen. Eli Mila istuu sivulla ja otan askeleen eteenpäin lähtien vasemmalla jalalla. Avitan Milaa pysymään oikeassa paikassa pitämällä namikättä jalkani vieressä/edessä. Alkuun Mila ryntäsi aina vauhdilla eteenpäin ja ohitseni, kun liikahdin, mutta nyt se on alkanut jo pysyä oikeassa paikassa. Olemme tässä vaiheessa ottaneet vasta 1-3 askelta. Nopeasti Mila myös hakee perusasennon kun liike pysähtyy. Käskynä käytän vain "SIVU"-sanaa, 
täytyy miettiä ottaisinko erikseen "seuraa"-käskyn. Toisaalta mielestäni pelkkä "sivu" voisi myös toimia, sillä seuraamisessahan pyritään takaisin perusasentoon. Vai?

Seisominen
Tätä harjoittelen toistaiseksi vain ruokakupilla. Eli Milan tulee seistä paikoillaan luvan saamiseksi. Ajattelin näin saavani seisomiseen kestävyyttä. Vielä en ole yhdistänyt sitä muihin liikkeisiin, kuten istumiseen ja maahanmenoon.Eli varsinaista seisomaan nousemista ei vielä ole harjoiteltu. Jos Mila istuu, kosketan sitä kevyesti kylkeen tai mahan alle, jotta se nostaa takapäänsä ylös. Tällä hetkellä seisotan sitä maksimissaan noin 10 sekuntia. Välillä kosketan hieman jalkoja, jotta samalla tulisi ns. "näyttelyseisotustreeniä" ja se oppisi sietämään koskettelua vaihtamatta asentoa.
Käskyksi seisomiseen (ainakin paikallaan seisomisasennon hekemiseen, kaukokäskyihin) ajattelin ottaa "UP" (ap), se olisi tarpeeksi erilainen kuin istu tai maahan.