Ja taas meillä sairastetaan...

Totesin Dinolla lievän  sivuäänen sydämessä kutakuinkin vuosi sitten.  Tämän vuoden alussa Dino alkoi hieman yskähdellä ja sivuääni olikin voimistunut. Vuoden alusta asti Dino on syönyt sydänlääkettä.

Pari päivää sitten Dino alkoi yökkiä vaahtoa ja yskiä todella voimakkaasti. Se sai rajuja yskäkohtauksia, yskä oli kuivaa ja hakkaavaa. Aavistus osui oikeaan - keuhkoissa runsaasti nestettä. Sydänvika on siis pahentunut huomattavasti. Sen päivän ilta ja yö elettiin pahinta peläten. Tuntui ettei edes nesteenpoistolääkitys auta. Yöllä Dinon olo vihdoin helpottui ja se nukkui rauhallisesti aamuun. Seuraavana päivänä aloitettiinkin entisen lisäksi kaksi uutta sydänlääkettä ja entisenkin annosta nostettiin. Edelleen Dino alkaa yskiä, jos kovasti innostuu tai riehuu, mutta yskä on lievempää. Muuten se on normaali pirteä ja iloinen itsensä.

Sydänvikahan ei parane, vaan todennäköisesti vain etenee ja pahenee. Nyt elellään päivä kerrallaan ja toivotaan, että se lääkityksellä saisi hyvälaatuisia päiviä lisää. Sitä vain toivoo, että osaisi sitten oikealla hetkellä tehdä sen vaikeimman ratkaisun, ettei ystävä joutuisi kärsimään.