Kävin eilen illalla tyttöjen kanssa metsässä, kun ilma oli hieman viilentynyt. Metsässä kävellessä huolet unohtuivat ja nautin syvästi kauniista maisemista ja rauhallisesta illasta.
 

641905.jpg                  641906.jpg

Ajattelin juuri istahtaa hienoon paikkaan levähtämään, kun lähes vierestä lennähti ilmaan lintu (ei hajuakaan mikä) . Doris hyökkäsi tietenkin sen perään, ja samassa huomasimme yhtäaikaa maassa piiloihinsa vilistävät poikaset. En ehtinyt laskea paljon poikasia oli, mutta joka puolella niitä tuntui vilisevän. Doriksen reaktio oli ihailtavan nopea, yksi loikka ja suu auki. Kaksi poikasta kerralla suuhun ja menoksi. Oli aika karu näky, kun molemmista suupielistä törrötti jalkapari.

Tuossa vaiheessahan on turha yrittää poikasia pelastaa, parempi vain että "peto" saattaa loppuun sen minkä on aloittanut. Toinen poikasista hävisi sen sileän tien, ja liittyi osaksi ravintokiertoa. Toinen taisi tippua Dorikselta Milalle, jolta sain sen sitten pois ärähtämällä. Kovasti Doris huuliaan lipoi ja olisi halunnut palata poikasten löytöpaikkaan, mutta 
jostain syystä en sallinut sitä :) Toivottavasti Doriksen maha ja suoli nyt kestävät tämän välipalan. Toistaiseksi ei ainakaan ole tullut oireita.

Tässäpä kuva eräästä säästyneestä poikasesta, jos joku tunnistaa lajin, niin olisi kiva tietää.

641902.jpg