Tänään aloitimme Milan kanssa pentukurssin. Tarkkasilmäinen lukija huomaa, että olemmehan kerran aiemminkin aloittaneet pentukurssin. Silloin valitettavasti emme päässeet kurssille kuin kerran, joten aloitimme nyt "puhtaalta pöydältä". Kurssi pidetään Inkoossa ja kouluttajana on Koiraterapeuttien (ja Inkoon Canidaen) kouluttaja Tarja Simos-Grönholm. Tänään pentukoulussa harjoiteltiin luoksetuloa, kontaktin pitämistä liikkeessä, perusasentoa ja maahan menoa sekä kävelyä muiden koirien ohi kiinnittämättä niihin huomiota.

       Mila oli aivan virtaa täynnä ja ryntäilemässä joka suuntaan. Koiriin olisi pitänyt päästä tutustumaan ja ihmisiä moikkaamaan. Onneksi se välillä malttoi keskittyä myös tekemiseen. Etenkin kun harjoittelimme jotain paikoillamme oli keskittyminen parempaa. Liikkeen tulo mukaan selvästi villitsi neitokaista. Sivulletulo, istuminen ja maahanmeno sujui ihan hienosti. Saimme kotiläksyksi alkaa nyt opetella asennonvaihtoa istumisesta makuulle ja toisinpäin – ilman että koiran peppu liikkuu paikaltaan.

 

Tekee todella hyvää meille olla tuollaisessa ryhmätreenissä. On aivan eri asia treenailla noita juttuja kotona yksinään, kuin muiden, vieraiden koirien läsnä ollessa. Todella loistavaa häiriötreeniä!