Tänään aivojumppasin Dorista jatkamalla kapulannoutotreeniä. Otin Doriksen sivulle perusasentoon ja heitin kapulan n. 2m päähän. "Hae!" -käskyllä Doris lähti reippaasti hakemaan kapulaa ja toi sen minulle. Ensimmäisellä kerralla Doris otti ensin kapulan päästä (pallo-osasta) kiinni, mutta korjasi itse otteensa samantien. Pari toistoa otin niin, että sanoin "Kiitos" heti kun Doris oli päässyt luokseni ja palkkasin kapulan irrottamisesta. Sitten vaikeutin noutoa hieman ja pyysin Doriksen myös istumaan eteeni ennen irrotuslupaa. Olin todella yllättynyt siitä, että Doris todellakin piti kapulaa suussaan kunnes pyysin luovuttamaan sen. Lopuksi palkkasin Doriksen vielä ihan vain kapulan nostamisesta maasta.

Doris on kyllä nopea oppimaan, mutta tuon noutotreeninkin kohdalla huomasin, että jo 5 toistoa oli Dorikselle hieman liikaa, silloin se nimittäin toi kapulan eteeni, mutta tiputti sen ilman lupaa. Osin sen takia otin lopuksi vain helpon noston.

Seuraavaksi ajattelin ihan vain huvin vuoksi opettaa Doriksen pujottelemaan jalkojeni välistä. Samalla se saisi fyysistä jumppaa ilman suurta rasitusta. Jalkojen välistähän se jo tykkää mennä, enää tarvii opettaa jalkojen kiertäminen... Jatkoa siis seuraa tähän aivojumppa-osuuteen.