Kävimme eilen Milan kanssa ensimmäistä kertaa katsomassa lampaita ja tutustumassa hieman paimennukseen Rymättylässä Hilskan Kaisan luona.

Emme olleet ehtineet lenkille päivällä ja Mila oli täynnä virtaa. Vuoroamme odottaessa Mila olisi vain halunnut mennä muiden koirien ja ihmisten luo riekkumaan. Lampaiden luona ollessamme muut koirat unohtuivat. Ensin kiersimme pientä ympyrähäkkiä, jossa lampaat olivat, kävellen ja juosten molempiin suuntiin. Mila sai katsella lampaita ja "testailla" niitä aidan läpi. Mitähän ne tekevät jos hieman haukahdan tai mitähän ne tekevät jos teen tällaisia nopeita liikkeitä... Välillä lampaat unohtuivat, kun maasta löytyi ihania kakkakikkaroita...

Sitten menimme pyöröhäkkiin sisälle ja kävelimme lampaiden ympärillä. Mila oli hihnassa ja minun tehtäväni oli pitää se ulkopuolellani, niin että itse olin lampaiden ja Milan välissä. Välillä Mila pysyi hyvin takaviistossa, mutta välillä vauhti kiihtyi ja se ryntäsi hieman eteenpäin. Lampaita se ei näyttänyt pelkäävän.

Toisella treenikierroksella menimme isompaan aitaukseen ja Mila laskettiin irti - joskin perässä roikkui pitkä naru, josta saisi tarvittaessa kiinni jos kierrokset liikaa kasvaisivat. Kuljimme liikkuvan lauman luona, niiden ympäri kävellen ja välillä juosten. Kaisa hajotti välillä laumaa ja me yhdessä kokosimme sitä. Mila juoksenteli innoissaan, joskaan paimennuksesta ei vielä ollut tietoa. Se pysytteli melko hyvin ulkopuolellani lampaisiin nähden, eikä yrittänyt missään vaiheessa niitä näykkimään tai jahtaamaan. Häntä oli melko pystyssä ja lähinnä tällä kertaa voinee puhua herättelystä ja leikkimisestä eikä paimennuksesta. Välillä se jälleen unohtui herkuttelemaan papanoilla, mutta tuli innoissaan taas mukaan kutsuttaessa. Kerran Mila jopa "vahingossa" juoksi tasapainoon lauman toiselle puolelle, ja pysähtyi sinne. Sillä oli hieman hölmistynyt ilme katsoessaan lampaiden yli meihin: "Miksiköhän minä tänne juoksin, mitäs nyt pitäisi tehdä?" 

Kotimatkalla Mila nukkui takakontissa sikeästi, taisi uudet jutut olla sen verran jänniä, että väsy tuli vaikka ajallisesti treenit olivatkin lyhyet.

Yhteenveto:

                      *Mila ei pelännyt lampaita

                      *Milalla oli hauskaa

                      *Mila ei jahdannut päättömästi lampaita

                      *Vielä ei varsinainen paimennusajatus syttynyt, mutta oli hyvä alku

                      *Hallintaa ja maahan menoa harjoiteltava kotona (oma ajatus)

                      *Mukavaa ja haastavaa toimintaa