Tänään meitä oli kouluttamassa Jaakko Suoknuuti ja oli kyllä taas rankat treenit. Rata löytyy TÄÄLTÄ. Paitsi että 31 este oli meillä sama kuin nro 8, myös samaan suuntaan, 32 oli tuon piirroksen 33 ja 33 piirroksen 34. Radalla oli siis 34 estettä ja se vaikutti ensikatsomalta mahdottomalta selvittää. Olihan siinä haastetta, mutta kiva oli huomata, että siitäkin selvittiin liki kunnialla. Muutaman hiotun kohdan jälkeen pääsimme jopa koko radan läpi. Ilmeisesti jotain on Jaakon aiemmistakin treeneistä jäänyt mieleen. Olen jopa huomannut muulloinkin kiinnittäväni enemmän huomiota mm. omaan rintamasuuntaani ja liikkumiseeni. Jaakko sanoi jo rataantutustumisen aikana että olemme kaikki kehittyneet huimasti ensimmäisistä yhteisistä treeneistä.

Kohtaa 10-12, jossa oli siis peräkkäin 2 välistä vetoa / taaksetyöntöä, kellotimme. Taisin ainakin meidän ryhmässämme olla ainoa, joka meni esteiden "kentän puolelle" ja työnsi koiran väleistä kiertämään hypyt takaa. Jotenkin se vain tuntui minusta Doriksen kanssa luonnollisemmalta ja varmemmalta. Kokeilimme sitä myös välistävetoina, ja sitten kellotimme molemmat. Taakse työntämällä meni 6,1 sekuntia nopeampaa kepeiltä esteelle 13. Aika huima ero!!

Treenien lopuksi Jaakko lupaili seuraavaksi kerraksi vielä vaikeampia ratoja, kun nämä menivät niin hyvin. Saas nähdä mitä se oikein keksii meidän pään menoksi!!

Harmittaa vain se, että Doris varoo mattoalustaa aivan mielettömästi. Siis hyvähän se on, että varoo, mutta emme saa treeneissä sitä samaa tuntumaa, mitä kisoissa hiekkapohjalla. Vauhti on huomattavasti hitaampi kuin hiekkapohjalla. No, ehdinpä ainakin keskittyä enemmän ohjaamiseen, kun Doris antaa minulle hieman lisäaikaa.