Olimme tänään ensimmäistä kertaa pentukoulussa. Sitä pitää ystäväni Saija Nummelan Musti&Mirri -liikkeen tiloissa. Halusin kurssille, koska Mila on vastikään keksinyt, että häntä isommat koirat ovat todella pelottavia ja uhkaavia. Niille on nyt pitänyt kovasti rähistä epävarmuuttaan. Pienet koirat on edelleen ok, mutta jostain syystä noi isot nyt pelottaa.

Ryhmässä oli 3 isoa pentua ja Milan lisäksi yksi pienikokoinen. Alkuun Mila rähisi kovasti etenkin sakemannipennulle aina kun se yhtään katsoi Milaa päin. Bullmastiffin pentu, joka käyttäytyi hyvin rauhallisesti, ei Milaa erityisesti kiinnostanut. Välirähinöistä huolimatta sain Milan keskittymään hyvin yhdessä puuhaamiseen. Silloin, kun teimme jotain, ei Mila kiinnittänyt huomiota toisiin koiriin. "Treenien" lopuksi koirat saivat leikkiä keskenään. En vielä halunnut laskea Milaa isojen koirien kanssa leikkimään vaan Mila ja bostoninterrieri leikkivät kahdestaan toisella puolella. Sitä Mila ei arastellut ja he alkoivatkin lähes heti leikkiä iloisesti. Leikkihetken jälkeen otettiin vielä rauhoittumisharjoitus. Mila rauhoittui hyvin, joskaan ei salamannopeasti, vaikka oltiin rivissä ja vieressä oli iso pentu. Mila kävi jopa makaamaan ja haukoitteli.

Meille tekee kyllä todella hyvää käydä tuolla harjoittelemassa vieraiden koirien läsnäoloa, kiitos Saija kun otit meidät mukaan!