Tänään kävin Milan kanssa tutustumassa kaupungin vilinään ja harjoittelemassa vilinässä liikkumista Nummelassa. Yllättävän paljon siellä olikin ihmisiä liikkeellä keskellä päivää. Tarkoitus olisi siis opettaa tyttö kulkemaan välittämättä kanssaliikkujista. Kaikkia ei siis tarvitse tervehtiä eikä joka puolelle ryntäillä. Mila oli melkoisen innoissaan, joskin välillä hieman kummastutti. Eniten ihmetystä aiheuttivat lastenrattaat ja pulkat, niiden kohdalla Mila ei oikein tiennyt pitäisikö tai uskaltaisiko mennä katsomaan lähempää vai pysytellä kauempana. Useimpia ihmisiä Mila olisi halunnut mennä katsomaan. Tarvitsemme selkeästi lisää kaupunkitreeniä, jotta Mila oppii kulkemaan vilinässäkin kiinnittämättä niin voimakkaasti huomiotaan kaikkeen liikkuvaan.

Lopuksi menimme tuttuun ja kivaksi koettuun paikkaan, eli Mustiin & Mirriin tervehtimään Saijaa. Tällä kertaa siellä oli häkissä 2 kaniakin, joita Mila pääsi haistelemaan. Olipa vain jänniä ja mielenkiintoisia otuksia!

Mila on nyt tällä viikolla keksinyt, että isot koirat ovat tosi pelottavia ja pahoja ja niille se saattaa murista ja haukahdella epävarmuuttaan (hieman tällaista mörkökautta havaittavissa) .Pienempien koirien kanssa ei ole mitään ongelmaa. M&M:iin tuli iso dobberiuros, mikä oli meille todella hyvä harjoitus. Ensin koiran nähdessään Mila alkoi murista. Koira ei kiinnittänyt Milaan huomiota ollenkaan, aivan kuin ei olisi Milaa nähnytkään. Vähitellen Mila rauhoittui, kun toinen ei ollutkaan hänestä kiinnostunut, eikä tullut pelottavasti kohti meitä. Istuminen ja namipalkka katsekontaktin ottamisesta istuessa rauhoittavat Milaa hyvin. Tuttu, turvallinen ja rauhoittava temppu hieman jännittävässä tilanteessa tuntuu toimivan. Dobberin omistajilla oli mukana myös pienen pieni mäyräkoiran pentu, sen kanssa Mila tuli heti hyvin juttuun.

Oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut kaupunkireissu. Saimme oikein hyviä kokemuksia ja molemmilla oli iloinen mieli kotiin lähtiessämme.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ja vielä yksi ilouutinen, tänään Mila ei ole tehnyt tarpeitaan kertaakaan sisälle (paitsi yöllä, mutta sitä ei laseketa)!!!