Tänään lähdimme Milan kanssa Krissen ja Maijan luo tutustumaan cairneihin ja hevosiin. Dino halusi myös lähteä, joten tottakai sen otin mukaan! Pitäähän Ipi-Pipanankin välillä päästä kyläilemään. Ensin Mila taas hieman vierasti uusia koiratuttavuuksia, mutta pienen mietinnän jälkeen alkoi leikkiminen Marilynin kanssa. Teen edelleen niin, että jos huomaan Milan ahdistuvan lievästi vieraiden (tai tuttujen) koirien tullessa liian lähelle liian nopeasti, menen koirien väliin seisomaan. Osoitan sille, että minun vieressäni / takanani on turvallista olla. Tämä ele toimii Milalle todella hyvin, ja se selkeästi rentoutuu siitä nopeasti kun huomaa että minä valvon tilannetta ja hoidan hommani laumani puolustajana. Huomattuaan sen Mila lähteekin todella pian tekemään tuttavuutta. Mila ja Marilyn vetivät sisällä kahvitellessamme hirveää rallia jota Mila jatkoi yksinään Marilynin vetäydyttä huilimaan. Krisseen ja Maijaankin Mila tutustui nopeasti, eikä arastellut oikeastaan yhtään. 

Issikoita kävimme katsomassa myös. Ensin nuo kammottavan isot (Milan mielestä) otukset hieman jännittivät, mutta lopussa piti minun vahtia, ettei Mila juossut innoissaan niiden jalkoihin. Sylissä Mila uskaltautui jopa haistelemaan heppaa.

Mila ei ole tähän mennessä saanut kuin hyviä kokemuksia ihmisistä ja toisista koirista ja se alkaa näkyä. On ihana kun se alkaa selkeästi luottamaan, ettei minun kanssani tapahdu pahaa.

Kiitos Krisse, kun saimme vierailla teillä, oli mukava piiitkästä aikaa hieman rupatella! Ja Maijalle suurkiitokset kameran käytön opastuksesta (en ole jaksanut lukea käyttöohjeita...)!

 

Dino ulkoilee                                             Onpas iso ja oudonhajuinen koira...

376918.jpg   376957.jpg

 

Krisseltä menimme suoraan Minnan ja Jarin luo agility-DVD:n valmistumisen juhlistajaisiin (outo ilmaisu?!). Paikalla oli koko tuotantotiimi ja oli oikein mukava rupatella ja katsoa aikaansaannos yhdessä läpi. Pieniä korjauksia nauhaan vielä tulee, eli hetki menee ennen kuin se tulee lopullisesti uunista ulos ja käyttöön. Hienoa työtä on sac tehnyt koostaessaan pätkiä opetusvideoksi!

Herkuttelun jälkeen Mila ja Kassu-borderi leikkivät pihalla. Kassun Mila tunsikin heti, eikä enää sitä arastellut. Ennen kotiinlähtöä otimme vielä kujakeppitreeniä Minnan avustuksella. Nyt kavensimme kujaa noin 20-25 senttiseksi ja otimme 6 toistoa. Ensimmäisellä kerralla Mila juoksi keppien ohi lätkälle, mutta kun kerran lähetin sen aivan keppien suulta, menivät loputkin toistot hyvin.

Laitan tähän vielä hyvän tilanneotoksen "kumpi nuolee kumpaa?". Hyvin ajoitettu, Krisse!

376913.jpg