Doris – noutokapula <? target="xml" content="namespace prefix = o ns = \"urn:schemas-microsoft-com:office:office\" /">?>

Jatkoimme tänään kotona noutokapulan treenaamista. Kun laskin kapulan kädestäni lattialle, muisti Doris heti mistä oli kyse. Ensin nostatin kapulaa ihan edestäni käteeni. Vähitellen pääsimme siihen, että pystyin heittämään kapulan noin metrin päähän ja Doris toi kapulan sieltä käteeni. Aloin myös liittää käskyä noutoon. Lopussa Doris ilmeisesti alkoi vähän kyllästyä ja otin viimeiseksi pari helpompaa nostoa edestäni.

 

387059.jpg

 

Dino – noutokapula

Dino oli aivan innoissaan kun otin naksun käteen ja namikupin viereeni. Se alkoi heti tarjota jos jonkinmoista toimintaa naksun ja namin saamiseksi. Aloitin Dinonkin kanssa niin, että pidin kapulaa kädessäni ja tavoite oli saada Dino koskemaan keskikohtaan kuonollaan. Ensin Dino tarjosi tassua, ja kapulan "päiden" koskettamista - liekö yrittänyt kosketuskepin mukaisesti "pallon" koskettamista. 3x8 toiston aikana pääsimme kuitenkin siihen, että Dino koskettaa lähellä lattiatasoa pitämääni kapulaa oikeasta kohdasta kuonolla.

 

Mila - perusasento

Olemme harjotielleet tätä jo kerran, en vain ole muistanut tänne kirjoittaa. Mila on ensimmäinen koirani, jonka aion opettaa tulemaan sivulle suoraan edestä. Muut olen opettanut kiertämään selkäni takaa. Tällä hetkellä autan vielä Milaa namin kanssa tekemään kiepsautuksen sivulle. Ensimmäisellä kerralla Mila oli hyvin vaikea saada istumaan aivan liki minua. Nyt Mila tuli paljon rohkeammin kiinni minuun. Ensimmäisen namin Mila saa kun istuu oikeaan asentoon. Sitten nousen täysin pystyyn ja toisen namin Mila saa katsottuaan minua silmiin (tietenkin pysyen asennossa). Jos Mila nousee tai siirtyy vinompaan asentoon, otamme vain koko homman uudestaan. Tällä harjoituskerralla Mila pysyi todella hyvin asennossa. Perusasennosta vapautan sen "vapaalla". Välillä vapautan sen myös heti ensimmäisen namin jälkeen. En ole lähtenyt käyttämään seinää tms. apuna oikean paikan löytämisessä. Olen kuullut usealta henkilöltä, että seinästä irroittautuminen on vaikeaa. Jos jollakulla olisi antaa hyviä vinkkejä tai kommentoida tätä metodiani muuten, otan ilolla neuvot vastaan!

 

Mila - istuminen

Lisäksi olen tänään vahvistanut perusistumista. Haluan istumisen pysyvän nopeana ja iloisena. Välillä Milassa on ollut havaittavissa jo viivyttelyä. Otin tänään 3x8 sarjat naksun avulla. Sanoin käskyn ja naksautin heti kun peppu osui maahan. Loppua kohti istuminen nopeutui taas huomattavasti. Välillä olen myös pyrkinyt nopeuttamaan istumista esim. uloslähtiessä niin, että vapautan Milan ulos heti kun se istuu. Normaalistihan meillä istutaan, katsotaan silmiin ja vasta sitten päästään luvalla ulos.