Doriksella oli tänään, lauantaina, treenit, joita tuli pitämään Riikka Honkaranta. On se vaan niin luksusta kun joku on vahtimassa ja opastamassa. Saimme taas hyviä ideoita ohjaamiseen. Rata löytyy täältä. Ensin mentiin valkoisten numeroiden rata, sitten mustien.

Takaavienneissä pitää muistaa liikkua itse ajoissa kohti seuraavan esteen suuntaa, jos vain heitän Doriksen taakse enkä liiku ajoissa, voi kaarre tulla hieman pitkäksi. Lisäksi tarvin näköjään lisää rohkeutta liikkumiseeni ja luottamusta siihen, että ehdin ja että saan Doriksen haltuun tiukoissakin paikoissa. 

Rata 1-18:
Ehdin hyvin valssaamaan esteen 5. taakse, siitä tykittäen kohti keppejä koiran jäädessä oikealle puolelleni. Takaaleikkaus kepeille. Kepeille Doris meni vauhdikkaammin ja varmemmin, kun vein sen lähemmäs keppejä, enkä vain roiskaissut sitä kohti niitä. Mielenkiintoisin, minulle "uskallusta vaativa" kohta oli 10-13. Ensin vein Dorista normaalisti kympiltä kohti 12-estettä liki rinnallani ja kahdelletoista leikkasin takaa. Riikan ohjeiden mukaan uskaltauduin vedättämään Dorista lujaa ja ehdin yllättävän hyvin valssaamaan 11-12 välissä. Heitin Doriksen 10-esteelle ja lähdin pinkomaan eteenpäin, Doris kääntyy niin hyvin, että se ei edes miettinyt hyppäävänsä 9 estettä takaisinpäin vaan tuli hyvin perässäni. Näin sain 12-13 menemään tiukasti ilman arpomista oikeasta esteestä.

14-15 yritin ensin ottaa takaaviennillä, mutta huomattavasti parempi ja jatkoa ajatellen järkevämpi vaihtoehto oli juosta itsekin hypyn 15 taakse koira vasemmalla puolella, ottaa koira siinä tiukasti haltuun ja kääntää hypylle. Haltuunotto tapahtui tietenkin jo hieman ennen estettä. Näin jatko oli huomattavasti helpompi, kun olin valmiina sisäpuolella seuraavaa kaarretta. Epäilin, saisinko Dorista haltuun siinä vai menisikö se mustalle 5-esteelle. Eikä mitä, hyvin oli tyttö kuulolla eikä tiukemmin tuota 14-15 käännöstä olisi voinut ottaa. Doris oikein nuoli siivekkeitä.

On kyllä ihana miten uskomattoman tiukasti Doriksen kokoinen koira voi kääntyä! Jotain sentään osataan loistavasti!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Rata 21-35:
7-esteelle menin valssaten ja heitin Doriksen sylikäännöksellä hypylle, josta suoraan putkeen. Tuosta kulmasta sylikäännökselle (koiralle tulee  360 astetta käännöstä pienessä tilassa) piti Dorikselle antaa hieman enemmän tilaa kääntyä hypylle, jotta se pystyi kääntymään vasemmalle kohti putkea.

10-11. Tiukasta hyppyjen välistä viennissä piti vain olla rohkea ja mennä. Mikäli jäin arpomaan ja varmistelemaan, oli Doris selvästi hämillään mitä siltä vaadin. Kun vain rohkeasti painuin esteiden välistä ja otin samalla Dorista haltuun, tuli se melko suoraan oikein. Putkelle 12 Doris lähti hyvin.

 

Oli kyllä hyvät ja sopivan rankat treenit. Oli vaativat radat, jotka tutustuessa vaikuttivat paikoin mahdottomilta, mutta joiden ohjaamiseen löytyi kuitenkin suht yksinkertaiset ratkaisut. Doriksen kanssa on kyllä ilo työskennellä!