<? target="" content="target=\"\" content=\"target=\\"xml\\" content=\\"namespace prefix = o ns = \\\"urn:schemas-microsoft-com:office:office\\\" /\\"\"">?>?>?>

 

Kävin tänään ottamassa hieman agitreeniä Doriksen kanssa vetämieni treenien jälkeen. Tein samaa "takaa-meno"-treeniä, mitä pidimme ryhmäläisille. Takaameno on alkanut sujua Doriksella oikein kivasti. Lopuksi teimme A:n ruokahoukuttimella. Laitoin namit kontakteille ja ruokakupin odottamaan parin metrin päähän A:sta. Doriksen piti ottaa molemmat kontaktit ja vasta luvallani sai mennä kupille. Minna oli vahtimassa kuppia, kiitos avusta! Ensimmäisellä kerralla Doris ei malttanut pysähtyä alastulossa, mutta toisella kerralla meni ihan kivasti. Malttoi jopa ottaa kontakteilla olevat namit ja odottaa lupaa tulla pois. Ainakin kuppi toimii hyvänä houkuttimena.

Tarkoitus olisi ottaa välillä houkuttimeksi lelu, eli ensin ottaisin lelun käteeni Doriksen ollessa kontaktilla ja luvasta saisi Doris tulla lelulle. Vähitellen siirtyisin lelun heittämiseen ja Doriksen vapauttamiseen lelun perään. Alkuun tarvitsen varmaan avustajaa pitämään Dorista hihnassa, ettei vain pääse karkaamaan kontaktilta.

 

Milan kanssa olen treenaillut ohjauskuvioita. Oikeastaan ei treenaamisesta voi vielä puhua, olemme vain leikin tiimellyksessä alkaneet tutustua yhdessä liikkumiseen. Eteen meno -harjoitukset ovat tuottaneet tulosta, Mila lähtee hyvin käden liikkeestä irtoamaan eteenpäin. Mila alkoi jo hieman ennakoida ja lähti irtoamaan jo ennen "suorituslupaa". Olenkin ottanut nyt irtoamistreenin vastapainoksi käteen tulemisen harjoittelua ja kädessä kulkemista. Ensin palkkasin Milan heti, kun se tuli koskettamaan alhaalla olevaa kämmentäni. Vähitellen olen siirtynyt siihen, että liikumme Milan seuraten kämmentäni lähietäisyydeltä. Namin annan kuljettavasta kämmenestä kesken liikkeen. Käteen tuloon olen liittänyt harjoitukset siitä, kummalle puolelle minua Milan kuuluu tulla. Kirmaillessamme ulkona kutsun Milaa ja lähden liikkumaan siitä poispäin. Samalla laitan jommankumman käteni alaviistoon, kuin ohjaavaksi kädeksi. Namikin on siinä kämmenessä. Mila saa namin heti, kun tulee ohjaavaan käteen. Tässä vaiheessa autan vielä Milaa kääntämällä ylävartaloani sille puolelle, missä ohjaava käsikin on. Emme ole käyneet hallilla tai kentällä treenailemassa, vaan olemme tutustuneet näihin juttuihin vasta kotona ja ulkona ollessamme.

 

Illalla treenien jälkeen Mila ja Doris leikkivät taas "hurrrrrja peto" –leikkiään.

 

 362253.jpg  362251.jpg