<? target="" content="target=\"xml\" content=\"namespace prefix = v ns = \\"urn:schemas-microsoft-com:vml\\" /\"">?>?>

<? target="" content="target=\"xml\" content=\"namespace prefix = o ns = \\"urn:schemas-microsoft-com:office:office\\" /\"">?>?>

 

Doriksen treenejä tuli vetämään Nanna Mikalahti. 

Rata ohessa.  Radassa oli useita takaaleikkaus-kohtia, sekä mielenkiintoisia keppikulmia ja muutama oikein haastavalta tuntuva kohta.

 

348417.jpg

Ohjasin seuraavanlaisesti:

Puomin jälkeen vaihdoin puolta, niin, että ohjasin Doriksen esteille 2-3 koiran vasemmalta puolelta. Takaaleikkasin 3-esteelle ja lähetin Doriksen kiertämään 4 esteen takaa. Samoin leikkasin takaa 7 esteellä. Siinä ensimmäisellä kerralla rintamasuuntani näytti liian kauan kohti hyppyä ja takana olevaa puomia. Doris lähtikin kohti puomia, mutta sain sen kääntymään. Toisella kerralla muistin alkaa kääntämään Dorista ennen 7-hyppyä.

 

10-kepeille ohjasin Nannan neuvomana niin, että menin odottamaan putken pään ja keppien alun väliin, kun Doris oli putkessa. Sieltä ohjasin Doriksen käden liikkeellä kepeille. 11-12 yritin ensin ottaa valssaamalla hyppyjen väliin ja työntämällä Dorista pienestä välistä esteen 12 taakse. Nanna neuvoi paremman, helpomman ja vauhdikkaamman tavan. Veinkin Doriksen hypyn 12 taakse esteen toiselta puolelta, eli 7- ja 12-hyppyjen välistä. Sillä tavalla ohjaus oli paljon helpompaa, eikä ison koiran vauhti tippunut sählätessä ahtaissa väleissä.

 

Yllättävän moni koira, kuten Doriskin, meinasi (ja tuli) esteiden 14 ja 15 välistä. Syynkin siihen luulen keksineeni. Koiran ollessa putkessa saa ohjaaja melko lailla etumatkaa. Kun ohjaaja lähettää koiran hypylle 14, alkaa hän etumatkan turvin jo siirtyä sivusuunnassa kohti estettä 16. Tällöin koirat helposti tulivat perässä. Tuossa kohdassa piti malttaa ohjata kädellä koira pysymään esteiden takana.

 

Muuten rata menikin oikein kivasti. Ja noiden paikkojen hiomisen jälkeen koko rata onnistui hyvin! Kiitokset Nannalle hyvistä treeneistä! Oli todella kiva, että taas vaihteeksi oli joku kouluttamassa ja valvomassa ohjausta. Ei sitä itse kuitenkaan aina näe niitä virheitään.