Tokoilimme taas Marin johdolla pari viikkoa sitten.

Mila tarjoaa helposti paljon liikkeitä ja ehtii kiinnittää huomion myös paljoon ympärillä tapahtuvaan. Nyt harjoitellaan sitä, että Mila oppisi kuuntelemaan minua ja minun käskyjäni, sekä poimimaan hälinästä ja puheesta ne käskyt sekä noudattamaan niitä sekä jättämään huomiotta muiden ihmisten antamat käskyt tehtävää suorittaessaan. Tarkkuutta ja keskittymiskykyä siis. Oli ihana huomata muutamien harjoitteiden aikana, kuinka pienen kelpien päässä alkoi raksuttaa. Raksraksraks, sanoi aivot ja vähitellen alkoi oppi upota sinne. Hyvähyvä.

Seuraamisen treenaamiseen sain taas pari uutta vinkkiä, tai siis etenemiseen siinä.

Noutoa alettiin myös treenata. Milallehan on opetettu jo kapulalle menoa ja sen nostoa, nyt alettiin treenata pakkonoudon tyyppisesti kapulan pitoa. Ensin homma oli Milasta ällöttävää, hänen suuhunsa tungetaan puista kapulaa! Kotona muutamän päivän treenaamisen jälkeen alkoi homma jo toimia paremmin, Mila ottaa kapulan jo melko hyvin, ja pitääkin sitä paremmin. Toistoja tarvitaan tähänkin.

Luoksepäästävyys ok. Mila malttoi pitää takamuksensa maassa, vaikka siitä selvästi näki, että vaikeaa se teki. Pimu olisi niin halunnut mennä tervehtimään Maria.

Hyvät treenit taas kerran.