Tänään oli taas Milalla agitreenit, ja Doriksin pääsi tällä kertaa mukaan. Otsikon huono vire ei ollut koiralla, ei kummallakaan, vaan minulla. En jotenkin saanut itselleni sellaista taistelufiilistä - varsinkaan Milan ohjaamiseen. Ratakin oli vielä hallintaa ja käännöksiä vaativa - lopputulos ei ollut kaunista.

Rata

Päästiin etenemään rataa pätkä kerrallaan, esteelle 24 sitten lopetettiin, ei jaksanut ohjaaja enää keskittyä - ja aikaakin oli mennyt jo vaikka kuinka. Jotenkin tuntui kaikki tänään tosi vaikealta! Ei ollut otetta eikä asennetta, ja se näkyi Milan kaarroksissa.

 

Hyvää:

*ne takaakierrot on kyllä jo hyvät

*hakee kepit upeasti ja suorittaa itsenäisesti – leieröin 4-kepeillä putken ”yläpuolelta”, pari kertaa jätti viimeisen välin suorittamatta, mutta laittamalla palkan odottamaan keppien päähän suoritti ne hyvin loppuun

*löydettiin muutamaan kohtaan hyvä keino saada ohjaus toimimaan – pieniä muutoksia ohjaukseen mitkä ei itselle olisi tullut mieleen mutta toimivat hyvin – kiitos Satu ja Jouni!

 

Ei niin hyvää:

*sylkkärit. Kääntyy kyllä, mutta jatkolinja aivan väärä, kääntyy siis liian vähän. Täytyy palkata näistäkin käännöksistä ja muistaa itse olla tarkkana liikkeen suunnan ja käsien kanssa - ja muistaa antaa sille tila ja aika kääntyä!

*poispäinkäännökset

*kepeiltä (19) poispäinkäännös seuraaville hypyille, Mila kääntyi turhankin tiukasti ja monta kertaa lähti pujottelemaan keppejä takaisinpäin, ainoa joka toimi, oli se että leikkasin takaa kepeille, ja ohjasin keppien vasemmalta puolelta

 

 

DORIS

 

Doris oli pitkästä aikaa treenaamassa, ja olikin oikein innoissaan. Tein sen kanssa tauolla vähän kontakteja toisella puolella ja treenin loputtua samaa rataa kuin Milankin kanssa. Ajattelin otttaa vain pienen pätkän, ettei tarvisi alkaa hioa ja hinkata. Mutta Dorishan vetäisikin rataa puhtaasti 24-esteelle asti. Siihen minä päätin lopettaa, en vain jaksanut pidempään. Mutta on se Doris vain taitava! Onhan se paljon paljon hitaampi kuin Mila, mutta se lukee minua, ohjausta ja rataa erinomaisesti. Ehkä Milankin kanssa on toivoa, jospa sekin sitten 8-vuotiaana olisi yhtä taitava. Ja onhan Mila nyt paljon taitavampi kuin mitä Doris oli 3-vuotiaana, joissain asioissa taitavampi kuin Doris tänä päivänäkään! Ja kyllä ne Milan haasteet ovat mukavia haasteita, vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Minun vain itse pitää tehdä kovasti töitä että opin ohjaamaan ja liikkumaan Milan kanssa radalla, Doriksen hidas vauhti on antanut niin paljon ohjauksellisia virheitä anteeksi.

Ne vain ovat niin erilaisia liikkumiseltaan ja ohjattavuudeltaan. Ihania kumpikin.