Doris ja Dino kävivät joulukuussa vuosihuollossa.

 

Doriksella epäilin virtsatietulehdusta tms., sen jäljiltä kun alkoi peittoihin ilmestyä verisiä tahroja. Dorishan on leikattu joten juoksustakaan ei voinut olla kyse. Muita oireita sillä ei kyllä ollut. Viime talvenahan Doriksella oli pari vaikeampaa virtsatietulehdusta.

Rauhoitimme Doriksen, ultrasimme rakon, otimme virtsanäytteen suoraan rakosta, tutkimme emättimen kasvainten varalta. Mitään ei löytynyt. Rakko oli siisti, pissa oli puhdas, emätin oli siisti.

Mietimme jo, onko mulla väärä koira tutkittavana. Päätin sitten vielä tyhjentää Doriksen anaalirauhaset, kun se kerran oli rauhoitettuna. Ja sieltähän se vika löytyikin. Toisesta tuli lähes pelkkää verta, erite oli tosi veristä ja sen puolen bursa olikin todella kipeä. Anaalirauhastulehdus siis. Onneksi ei mitään sen vakavampaa, mutta antibioottikuurille Doris joutui. Enpä tuota osannut epäillä, kun ei Doris mitenkään ollut peppuaan oireillut, eikä ne tahrat edes haisseet anaalirauhaseritteelle.

Otimme samalla Dorikselta verinäytteen. Taas sillä on selvä B12-vitamiinin puute, joten kaveri sai lisäksi kuurin sitä. Myös muita lievempiä muutoksia näytteissä oli, mutta ei mitään erityisen vakavaa, johtunevat imeytymishäiriöstä.

 

Dino pääsi pari päivää myöhemmin vuosihuoltoon.

Dinon jatkuvasti vaivaava korva huuhdeltiin kunnolla puhtaaksi ja siinä todettiin jälleen kerran paha hiivatulehdus. Pitkä kuuri aiemmin meillä kokeilematonta korvatippaa aloitettiin. Kuivasilmäänkin päätettiin kokeilla nyt kortisoni-ab –tippaa pelkän ab:n tilalta.

Putsasin Dinolta samalla myös hammaskivet (toista kertaa sen elämän aikana) ja poistin yhden hampaan. Nyt taas kelpaa.

Pari viikkoa lääkekuurien aloittamisesta eron jo huomaa. Aika pian aloittamisen jälkeen korvan rapsuttelu loppui ja nyt korva näyttää jo paljon paremmalta. Samoin silmä. Sameus sarveiskalvolta on vähentynyt ja silmä näyttää jo lähes normaalilta. Hyvähyvä.

 

Pitäisi kyllä varmaan aloittaa Dinolle taas se Aktivait:ikin. Dinosta kun on tullut ihan vanhuuden höperö. Viimeksi se tuntui auttavan ja piristävän Dinoa.  

 

Näitä kaikenmaailman vaivoja alkaa tulla kun kaverit vanhenevat. Mutta hyvin vielä pärjäillään.